9 najboljih boja za strop

Bijela neizbrisiva prljavština, usisavač s pištoljem za raspršivanje, mrlje na stropu - slika "smo izbjeljivali strop" još uvijek baca u zastrašujuće predstavnike srednje i starije generacije u našoj zemlji. Srećom, aktivno razvija tržište građevinskih i završnih materijala predstavio mnoge alternative na ovu prirodnu katastrofu popravka. I najlakši način za one koji odluče ažurirati svježinu stropova u kući je slikanje. Mat, sjajni, teksturirani dizajn u boji lako se postiže pomoću uobičajene četke, valjka ili mlaznog pištolja.

Sve potrebe potrošača je razvrstavanje ponuđenih materijala i odlučivanje o tome koja je stropna boja bolja.

Koju boju strop trebam odabrati?

Vrijedi obraditi materijale za bojanje slijedećim čimbenicima:

  • Skrivanje snage (sposobnost boje za potpuno skrivanje prethodnog sloja uz minimalnu potrošnju);
  • efekt maskiranja;
  • bulk;
  • načine kako se brinuti za obojanu površinu;
  • trošak.

Ukupno trgovine nude 6 vrsta stropnih boja:

  • polivinil acetatna emulzija;
  • akril;
  • lateks;
  • silicij;
  • silikata;
  • impresivno.

Sve te boje su vodene suspenzije polimera i pigmenata, pa će se pravilno nazvati vodenom emulzijom ili vodenom disperzijom. Ali sve boje i lakovi na bazi vode različiti su po vrsti polimera, kojim se zovu boje. Također, postoji razlika u cijeni, ponudi boja i, naravno, u kvaliteti.

Dufa - najbolja sjajna boja za strop

Približna cijena za Dufa Superweiss (10 litara): 3300 rubalja.

Ova stropna boja pohvaljena je zbog svoje bjeline, svilene sjajnosti, izvrsne skrivene snage, trajnosti, izdržljivosti i razumne cijene proizvođača.

Ugodan sjaj je prioritet za većinu korisnika. Ne samo da naglašava čistoću boja, nego također pridonosi vizualnom povećanju volumena prostorije. Zato se Dufa često upotrebljava kad slikaju stropove u malim prostorijama i hodnicima.

U rasponu od proizvođača postoje dekorativni premazi koji stvaraju spektakularne uzorke na stropovima. To znači da je moguće eksperimentirati ne samo s nijansama i polutonima već i stvoriti izvorne optičke iluzije i različite zanimljive teksture na površini.

Naša ocjena: 10 bodova od 10

Svjedočanstva: "Zadovoljstvo je raditi s Dufom - sjajna boja".

Caparol - najbolja boja za strop u zemlji

Približna cijena za Caparol CapaSilan (10 litara): 3950 rubalja.

Ovo je jedan od rijetkih proizvođača specijaliziranih za silikonske boje za stropove.

Silikonski spojevi u procesu sušenja lako uklanjaju ili skrivaju manje nepravilnosti, hrapavost i pukotine u stropu. Silikonska boja Caparol može sakriti pukotine do debljine 2 mm.

Također, materijal ima visoku skrivenu snagu, pa čak i za jedan sloj savršeno slika površinu, lako se čisti i gotovo ne zagađuje, jer ima snažan učinak prašine i vodootpornosti.

Naša ocjena: 10 bodova od 10

Recenzije: "Po mom mišljenju, najbolja boja za stropove u neprikladenim sobama. Koristio sam ga za stropove u zemlji, i iako se kuća nije zimi zagrijavala, u proljeće su svi stropovi izgledali svježe oslikani ".

Dulux - najbolja mat površina

Približna cijena Dulux Magic White (10 litara): 3100 rubalja.

Dulux je najbolja stropna boja ako ste u potrazi za matiranom inačicom (ovo je proizvod napravljen u Velikoj Britaniji, jer ruske tvornice tvrtke ne mogu uvijek pohvaliti istu kvalitetu). Njegove osobine koje apsorbiraju svjetlost su tako dobre da gotovo potpuno prikrivaju sve male pogreške u stropnoj površini. Boja ima izvrsnu skrivenu snagu: dovoljno su samo dva sloja kako bi strop izgledao savršeno. Ako dodate nisku potrošnju po kvadratnom metru, ekološki prihvatljivost, širok izbor nijansi, jednostavna njega, neugodan miris i mogućnost primjene kompozicije na nepripremljenoj površini, tada postaje jasno zašto je boja toliko popularna, unatoč znatnim troškovima.

Naša ocjena: 9.7 bodova od 10

Cijena je visoka za ovu marku, a kvaliteta ruske boje nije stabilna.

Odgovori: "Nema nedostataka, osim cijene. Boja na stropu jako se suši, a već doslovno za pola sata nema mirisa u kući. "

"Halo" - najbolje pranje stropne boje

Približna cijena za Oreol Discount (13 kg): 900 rubalja.

Oreolna boja dobro se uklapa na površine i stropove bilo koje vrste, stvarajući gotovo savršenu matsku završnu obradu. Većina složenih kompozicija karakterizira visoka skrivačka brzina, osobito kada se radi o bijelim, pastelnim ili terakotnim nijansama. "Halo" u ovom slučaju nije iznimka. I još više.

Gotova prevlaka se suši brže od jednog i pol puta u usporedbi s drugim proizvođačima, savršeno se ispire i čisti. Informacije iz foruma i specijaliziranih web mjesta ističu boje "Halo" među ostalima i daje im najvišu ocjenu temeljenu na rezultatima stvarne uporabe.

Ocjena: 9.5 bodova od 10

Potrošnja koju proizvođač tvrdi ne odgovara uvijek stvarnim rezultatima.

Recenzije: "Dobar izbor po razumnoj cijeni. Slikano na staroj pozadini zora, rezultat je nadmašio sva očekivanja. "

Tikkurila - najkvalitetnija stropna boja na bazi vode

Približna cijena za Tikkurilla Euro 7 (9 litara): 2800 rubalja.

Tikkurila je odavno postala sinonim za riječ "kvaliteta" kada se radi o bojama i lakovima. Boje ove marke su sve prednosti koje potrošači traže:

  • čista boja;
  • neograničene mogućnosti bojenja;
  • trajnost;
  • prijateljstvo okoliša;
  • UV otpornost;
  • izvrsne performanse.

Tikkurila ima jedan nedostatak - cijena je visoka, ali mora biti plaćena za stvarno dobru kvalitetu. Istodobno, važno je shvatiti da se kvaliteta shvaća kao "pravi" Tikkurila, proizvod proizveden u blizini St. Petersburgu nije uvijek tako savršen.

Ocjena: 9.5 bodova od 10.

Prilikom kupnje morate biti pažljivi na mjestu proizvodnje boja.

Recenzije: "Dobra boja za strop - ne ostavlja tragove i brzo se suši".

Ceresit - najbolja silikatna stropna boja

Približna cijena Ceresit CT 54 (15 litara): 3300 rubalja.

Silikatne boje Ceresit prvenstveno su namijenjene fasadnim radovima, ali ih je također moguće koristiti u zgradi - uključujući i za stropove. Oni vole graditelje i potrošače s konačnim rezultatom, dobrom pokrovnom sposobnošću, ekološkim prijateljstvom, anti-gljivičnim svojstvima, jednostavnom brigom i trajnošću.

Boje cereta su prilično zahtjevne za bazu, a najbolje od svega pada na mineralne žbuke.

Ocjena: 9 bodova od 10

Boja "kapriciozan": samo ne obratite pozornost na bazu - i rezultat će biti nepredvidljiv.

Recenzije: "Primjena" Ceresite "brzo i vrlo jednostavno. Primijenjena je za slikanje uobičajene četke - strop izgleda sjajno. Ali morao sam patiti od žbuke. "

"Snowball" - najbolja kvaliteta u segmentu niske cijene

Približna cijena za boju SNIEZKA EKO (10 litara): 1400 rubalja.

Stropna boja ugodno iznenađena najboljom vrijednošću za novac. Pogodan za gotovo sve vrste površina, ima izvrsnu skrivenu snagu. Omogućuje savršeno kombiniranje površine različitih tekstura, što je često potrebno prilikom ugradnje suhozida na strop.

Gotovo sve opcije nisu jako otporne na vodu, ali su hipoalergijski i ekološki prihvatljive. Boje se lako zatamnjuju na željenu hladovinu. Nažalost, potrošnja boje određena od strane proizvođača razlikuje se od stvarne gotovo dvostruko, za koje "snijeg" dobiva veliki minus od nas.

Ocjena: 8.5 od 10 bodova

Odgovori: "Pokrivačka sposobnost bila je ugodno iznenađena, boja je vrlo ravnomjerno pala na strop i u jednom prolazu dobivate prilično visokokvalitetni bijeli premaz".

"Expert" - izvrsna bijela boja za stropove

Približna cijena za "Expert Washable" (14 kg): 850 rubalja.

Boje "Expert" - jedan od smjera boja i lakova tvrtke DEKART. Stropovi nakon primjene na njih proizvodi ove marke izgledaju stvarno bijele. To je za čistu i svijetle boje koje boje cijenimo majstori ukrašavanja. Stropne boje "Expert" imaju niz prednosti:

  • brzo osušiti;
  • ne gubite boju tijekom vremena, nemojte se rušiti i ne istrošiti;
  • bez sušenja nakon sušenja;
  • netoksičan;
  • izgledaju sjajno u sjaju i matu;
  • Pogodno za sve vrste površina.

Slikarstvo za nijansiranje nije uvijek uspješno, tako da je ova boja najbolje izabrati oni koji će bojiti strop bijelo. Drugi nedostatak koji su zabilježili korisnici je pretjerana gustoća. Taj se problem lako riješi razrjeđivanjem boje na željenu konzistenciju, ali ove informacije, nažalost, proizvođač ne napominje u uputama.

Ocjena: 8.5 od 10 bodova

Recenzije: "Izvrsna pranja stropne boje! Sviđa mi se jer se može nanositi na bilo kojoj površini, čak i na betonu, čak i na pozadini. "

"TEKS" - najbolja boja za strop u sobama s visokom vlagom

Približna cijena za Tex Pro (9 litara): 1600 rubalja

Boje ove marke pripadaju kategoriji vodenih, uglavnom polivinil acetata, iako postoje akrilatni lateks. To znači da je, po cijeni, materijal relativno jeftin, jednostavan za primjenu, praktički ne miris.

Slikano je TEX bojama prema njihovim katalozima, ali ova mogućnost nije predviđena za sve vrste materijala za lakiranje. Među kritikama proizvođaču najčešće se susreću: visoka potrošnja, strogi zahtjevi za tlo i nevažna stvarna skrivenost - boju se mora mnogo puta primjenjivati ​​kako bi se dobio pristojan učinak.

Pri odabiru boje "TEX" vrijedi zapamtiti značajke njege. Sve boje na bazi vode od polivinil acetata lako se isperu vodom nakon nanošenja, tako da strop koji se oslikava s njima neće se očistiti.

Ocjena: 8 bodova od 10

Recenzije: "Kada se nanosi ne kaplje i ne teče. Za kvalitetno popravljanje u Europi možda neće raditi, ali sasvim je važno bojiti strop bez skupih bez posebnih zahtjeva za kvalitetom. "

Kako odabrati najbolju boju za strop?

Visokokvalitetni popravak uvijek počinje s pažljivim odabirom materijala. Stoga, sljedeći savjeti neće biti suvišni:

  1. Pokušajte kupiti boje stranih proizvođača, puštenih iz njihove domovine.
  2. Čuvajte se krivotvorina, dakle, odaberite samo pouzdane trgovine i tvrtke.
  3. Usredotočujući se na karakteristike, uvijek razmislite o pogrešci.
  4. Za skrivanje i prianjanje, poslušajte preporuke stručnjaka.

Stropne boje - kapriciozan materijal. Ako ne želite promatrati uočavanje premaza, žutosti, heterogenosti ili ljuštenja, onda boju odaberite pažljivo, a rezultat popravka neće razočarati!

Kako obojiti strop

Dragi gospodari, recite mi iz iskustva, koja boje odabrati za strop? Postoji li visoka kvaliteta i ne skupo strop boje, razumijem da postoje Deluxe i Dyuf, ali možda postoje i jeftinije boje, ali i dobre kvalitete? Hvala unaprijed,

emulzija vode uobičajena. to je najjeftiniji. U njemu dodajte malo akrilnog premaza i ispasti boju koja nije niža od Ticurile. Moj prijatelj kemičar na sastavu rastavljao je skupe marke, pokazalo se da je to sve stare, samo ne tjelesno i u normalnoj konzistenciji, kao što sam shvatio. Za budućnost, duboki penetracijski akril je alkohol, voda, PVA ljepilo u omjeru 1: 8: 1.

boje euro 7 jeftinije i niže u kvaliteti

Delux-2500r 10 l i Dyufa-1800r 10l. Ovo nije najskuplja boja. 10 litara će biti dovoljno za strop od 30 do 40 m2. ponekad nije vrijedno spasiti. Jednom sam pokušao prodati paint Tacks prodati - vrlo hvaljen. ali osobno, ne znam kakva je kvaliteta. Idite na OB ili Leroy Talk sa konzultantima, mogu savjetovati da je jeftiniji.

Uzmite ono što si možete priuštiti, ako ne udarite muhe na stropu, bilo će trajati jako dugo.

Snažno se ne slažem. Tu je i koncept "skrivanja". Normalna boja dobro pripremljena površina može se jednom namotati. Loše, i za tri aplikacije nemojte slikati. Kad nas je kupac donio jeftiniji. Slikano dvaput i još mrlje. Dugo je to mislio za "smeće". Premda slikar nije dvaput gurnuo komad zelenog hiperka. Dakle, čak i nakon dvoslojnog premaza, "zelenilo" je napravilo svoj put.

Pogledajte boju Olympusa, gotovo domaćeg Dyufa.

Boja eurolux, kvaliteta naše proizvodnje je vrlo dobra, jer cijena nije skupo. Preporučujem.

Uzmite to na temelju akrilne, a ne lateksa, sove, Alpine ili pahuljice

emulzija vode uobičajena. to je najjeftiniji. U njemu dodajte malo akrilnog premaza i ispasti boju koja nije niža od Ticurile. Moj prijatelj kemičar na sastavu rastavljao je skupe marke, pokazalo se da je to sve stare, samo ne tjelesno i u normalnoj konzistenciji, kao što sam shvatio. Za budućnost, duboki penetracijski akril je alkohol, voda, PVA ljepilo u omjeru 1: 8: 1.

zakrpe za 1400 kantu za strop samo i to je skuplje nego pod bojom i za zidove

tex super bijeli prati

Pozdrav, Olga, nakon što pročitam što vam savjetujemo, mogu reći sljedeće: Vjerujte ljude kojima se preporuča da preuzmu boju koju si možete priuštiti, samo dođite i recite vam koje limite cijena želite da vam se boja ponudi.Kada se primjenjuje na dobru površinu i + pravilan rad, to je garancija kvalitete, a žuriti među cijenama je skuplji. Na primjer, 10l jeftini-40m2 i 10l skupo-80m2.

Kopolimerna lateksna boja, Tikkurila Euro 2. Ekonomska serija boja za stropove i suhe sobe. Latex boja na bazi akrilnog kopolimera Tikkurila Euro 7 Economy series boja za stropove i suhe sobe. Posljednja boja više otporna na pranje.

Bolje je uzeti boju koju će slikar narediti, budući da je navikao raditi s njom i zna što očekivati.

Obavijestite dobru boju (bijelo) na stropu.

Molimo vas da savjetujete dobru boju na stropu! Dvije vrste stropova - monolitni beton (rotband, LR + vetonit s shitrokom), a drugi tip - suspendiran, kit s GWL mrežom.
Čuo sam da postoje takve boje koje spašavaju od malih poplava. A to se nije pojavilo pukotine na GVL-u.

Ne spremam se na materijale, volim kupiti pravi, čak i ako je skuplji materijal, nego žaliti što je spasio nekoliko tisuća.
Dok sam radio popravke, shvatio sam da je trkaći bend vozio, bio je vokoton, shitrock, Ceresit CT-17 primer, ali u bojama moje znanje je nula, na žalost, sve je nada za mudri forum.

Molimo vas da savjetujete dobru boju na stropu! Dvije vrste stropova - monolitni beton (rotband, LR + vetonit s shitrokom), a drugi tip - suspendiran, kit s GWL mrežom.
Čuo sam da postoje takve boje koje spašavaju od malih poplava. A to se nije pojavilo pukotine na GVL-u.

Ako odaberete pravi materijal, zašto se pobrinuti za pukotine. Postoje takve boje. Na ISS-u se koriste..

Beckerplast N 3. Švedska. Cijena je oko 4 x tisuća, kantu od 10 litara. Tlo je bolje od Dyufa ili Tifengrunt.
U svakom centru sve je to

Rad bez umjetnosti - barbarizam!

Radnik, hvala, naučio sam novu riječ, ali prije toga nisam čuo ništa osim tikkurile (a vjerojatno i 100.500 vrsta). Otišao sam na google. Google je rekao da je Bekerplast proračun boje (građanskih standarda, kako to razumijem) i nesavršeno bijele, jer dizajniran za nijansiranje. Tada ću tražiti nešto drugo:

  1. Je li ispravna boja lateks boja?
  2. 50 m2. koliko litara vam je potrebno?

Kako slikati koliko slojeva? Što je bolje, ili u dva sloja ili u tri.

PS. 90% samih popravaka (zahvaljujući forumu), ali umoran. Putty je angažirao majstora, ali on je ljubitelj odluka o proračunu, savjetuje me da rastegnem tkaninu u kupaonici, dugo mi je rekao da je izdanak bolji od leta, a onda je konačno pustio da se "skrati" jer je to jeftiniji. Stoga sam odlučio dobiti mišljenje o boji od javnosti.

Preporučujem za silikonsku silu Rauf 9l u Leroy 1200r. - vodootporna, meka, bez mirisa.
Također sam pokušao Dulux kuhinju sjajan i mat. Rauf je deblji, neproziraniji - polagano manji, bolji, čuvajući se duže, ugodnim za bojanje. Dulux je manje neproziran i skup. Rezultatima slikanja tih boja nema razlike.
Došlo je do velike poplave, a Rauf i Dulux su ga štrajkali - nema tragova, ali sam prije betoniranja nanio beton i štitove vodootpornim premazom.
Pokušao sam na obroncima tikkurila euro 20, to je gore od Duluxa. Tikkurila i bekerplast nisu vodootporni.

frominfotek je napisao:
Molimo vas da savjetujete dobru boju

OlegI, prednji silikon - Jeste li slikali njezinu sobu?

frominfotek je napisao:
Ne spremam na materijale.

Tada možete savjetovati Benjamina Moorea, "boju za lutke". U smislu da oprašta pogreške neiskusne primjene i ima dobru bujnu moć.

frominfotek je napisao:
Molimo vas da savjetujete dobru boju na stropu!

TIKKURIKA Harmony. Banka od 2,7 litara u regiji od 1700 str. Naglasit ću, prema jamstvima konzultanata za boje, koji me savjetovao o ovoj boji i uvjerio sam se da je jednom zamišljeno oslikavanje, ne bih gledao u smjeru ostalih. Kao rezultat toga, ja osobno volim Gloria.

Hvala vam! Mislim da sam odlučio što trebam: lateks (kao što ja razumijem, ovo je najbolja vrsta boje) je duboko mat. Može biti malo plavetnilo. I zadržati poplave. I sama bez mirisa.

Još uvijek nije jasno što boje "tri", "sedam", "dvadeset". Zašto različiti proizvođači opskrbljuju svoje proizvode s istim brojevima?

waw0375, a ovaj Benjamin Moore prodaje se u Leroy (ili gdje ga kupiti)? Pa ipak - što točno Murr uzima (vjerojatno nisu jedina vrsta proizvođača)?

frominfotek je napisao:
Još uvijek nije jasno što boje "tri", "sedam", "dvadeset".

tip, kao VAZ-2110, VAZ-2101))))

frominfotek je napisao:
Hvala vam! Mislim da sam odlučio što trebam: lateks (kao što ja razumijem, ovo je najbolja vrsta boje) je duboko mat. Može biti malo plavetnilo. I zadržati poplave. I sama bez mirisa.

Još uvijek nije jasno što boje "tri", "sedam", "dvadeset". Zašto različiti proizvođači opskrbljuju svoje proizvode s istim brojevima?

Kakav je marketinški tečaj nit... 15 godina samo s suvišnim dyufovskyom, oko 4 tisuće za 10l kanta.. i ne brinem, sretna sam i mislim da je pogrešno eksperimentirati i pokušati nešto novo. i više, više ove lateks boje, više "guma" je, to je, s jedne strane, to će dobro oprati, a s druge strane, to će popraviti, će ukloniti film.

frominfotek je napisao:
Molimo vas da savjetujete dobru boju na stropu!

kao što je ovaj "> slikano padinama.. Želim reći da je neusporedivo lakše slikati nego Tikkurila Harmony, koja je slikala padine u drugoj sobi.. Beckers pokriva površinu u dva sloja, oprašta ne-boje duž samog okvira, to jest, jednostavno sam premazala bojom, s namjerom da se pokrije s drugim slojem.. ali kad sušenja nije vidjela ni najmanje tragove toniranja i nije primijenila još jedan sloj.. Pa, nema tragova valjka, pokazalo se da je idealna površina.. I preko Harmony-a teško i dugo skoro s tamburinom je plesala kako bi postala prihvatljiva og površina.. 4 puta naslikao.. kupio u Merlin 2 boce od 0,9 litara na 690 rubalja po drugom.. banke neočekivano za mene je bio netaknut, nije očekivao sam da će se dva sloja biti dovoljno..
Pa, s vlažnom krpom možete obrisati ovu boju, također nema trag. uopće, jako mi se svidjela..

Pregled akrilnih stropnih boja

Ono što boju odabire za strop

Trenutno ima puno građevinskih materijala s kojima možete popraviti strop: to su stropovi, spušteni stropovi i zidni paneli itd. Međutim, stropovi od gline i oslikani vodenom disperzijom ili bojama na bazi vode još uvijek su vrlo popularni. Ovo je, prvo - jeftino i drugo - lijepo.

Koji su isti kriteriji za vođenje pri odabiru boje na stropu. Pa, kao prvo, da se savjetuju postoje određene marke boje, čime je javnost da neće, jer ti, dragi posjetitelji, koji žive u različitim zemljama i gradovima, a time i pokrenuti gledati na grad boje marke, kojih nije na prodaju - to je besmisleno,

Boje mogu biti sjajne i mat, polu-matirane su također moguće. Sjajne boje, kao što je poznato, sjajno sjajne, na stropu koji izgleda, kažemo, a ne toliko. Ne, možda netko voli imati "sjajni strop" kod kuće, ali osobno mi se ne sviđa. Osim toga, ako boju obložite sjajnom bojom, onda će se prikazati svi nedostaci u kitu: male jame, čvorovi i kvrga.

Dakle, odlučili smo o ovom pitanju - bolje je slikati strop mat-bojom.

Sad ćemo dodirnuti malo problema s pranje. Obojana površina ponekad mora biti oprana, ali boja se uopće ne može prati. Uglavnom jeftina boja ne pranje i, ako je na površini oslikana takvom bojom, da drži vlažnu krpe, vidjet ćete kako je to prekrasno namazano i pranje sve do kit. Ne preporuča se slikati strop takvom bojom jer ga želite ukloniti, ali to neće raditi.

Postoje boje koje:

Može se oprati sapunom;

Može se oprati četkom (dok se boju ne postane dovoljno vodootporna i izdržljiva).

Što se tiče pitanja ekološke čistoće, boja na bazi vode u tom smislu nije jako. Premda je slikala i nastavila slikati, ali je bolje koristiti boju disperzije u vodi. Isti vodeni sloj je akril, silikat i silikon.

Akrilna boja savršeno pada na površinu, zateže male pukotine i štoviše je vrlo lako očistiti. Preporučujem da koristite ovu vrstu boja disperzije u vodi.

Silikatne boje su dobre jer sprječavaju pojavu gljivica na površini, ali ne zatežu pukotine na način na koji akrilne boje rade.

Silikonske boje su još jedna velika vrsta vodenih boja. Silikonska boja stvara svojevrsni zaštitni film, savršeno očišćen i, u stvari, ne postaje prljava.

Što se tiče boje boja, onda ćete pomiješati gotovo bilo koji od vaših ukusa. Neće biti problema s tim. U nekim slučajevima, čak se ništa neće morati miješati, jer je boja već prodana gotovo u bilo kojoj boji. Koju boju odabrati - ovisi o vama, ali volim slikati stropove u klasičnoj bijeloj boji.

Recenzije akrilne boje sniezka eco

Loofah (dufa)

Imamo kćer koja još uvijek želi slikati na zidovima u njenim 3,5 godine, odlučili smo ponovno obojiti samo zbog zidova koji su izbrisani. Nakon slikanja Dufa - brišem sa zidova bilo kakve crteže moje kćeri, čak i olovke. Koristim spužvu za jela i vile. Dakle, visoko preporučiti! [Odgovor] [Otkaži odgovor] Andrey je napisao (a) 12. kolovoz 2012 u 16:16 Kupio dyuf lak za parket. pravi sranje. Na abraziju apsolutno nije otporna. Osušeni lak uklanja se noktom. Nakon primjene nekih mjesta iz nekog razloga mat, iako je lak prodan pod markom sjaja. Općenito marka lufa simbol schlock [Odgovori] [odustati od odgovora] Jurij napisao (a) 4 siječanj 2012 u 21 :. 11kupil akril Superweiss tvrtka Dufa bijelo obojana strop u dnevnom boravku, boja je morala primijeniti nekoliko slojeva suhe nedostataka boje brusiti mnogo šljukati papir i jako se žalio što sam općenito kupio i koristio ovu bezopasnu boju, kako je naznačila oznaka, nakon nekog vremena bilo je snažne bolove u glavi, bilo je groznica, bol u hramovima, okretanje glave, dijete razvilo kašalj i upalu respiratornih nyh načina, počeo proučavati sastav boje, ispada ana sadrži puno čestice titan dioksid koji uzrokuje te pojave, možete provjeriti za sebe ili pročitao studiju, ja ne savjetujem da kupi [Odgovori] [odustati od odgovora] - Ilja napisao (a) 26. kolovoz 2012 u 12: 20A Niste znali da bi boja bila bjela, svi proizvođači koriste titan dioksid? I da pri primjeni bilo koje boje morate nositi respirator? I sigurnost boja na bazi vode znači nedostatak organskih otapala. I ostali "čari" građevinske kemije ostaju. Dakle, ne u slučaju boje, već u vašem neznanju. Sastav je pročitan NAKON prijave, a ne prije kupnje

Usput, za crnu, čađa se dodaje u temeljnu boju.

I velika većina kućanskih proizvoda također nisu vitamini sadrže [Odgovor] [Otkaži odgovor] Marina napisao (a) 15. prosinca 2011 u 20: 01 Jučer sam obojio strop sa DUFA boje Mattlatex Keramika. Nisam razumio kako se nanosi s prskalicom, ako je tako gusta da se teško može nanositi valjkom. [Odgovor] [Otkaži odgovor] Andrey je napisao / la (a) 18. rujna 2011 u 12:13 pm Dyuf F 90 kupio prvu boju u ljeto 2010. pokriti padine nakon instalacije plastičnog prozora. Prodavač je trgovina građevinskog materijala u Lugansk (Ukrajina). Taj je izbor napravljen na preporuku prodajnog asistenta nakon mog zahtjeva da odaberete nešto pristojno za završetak prozora, koji će biti izložen svim nepovoljnim vremenskim uvjetima. Pridržavali se svih preporuka za pripremu površine i nastavili slikati. Sam radio samostalno, s običnom četkom, u kolovozu, tijekom vrućeg (preko 30 stupnjeva) suhog vremena. Zbog bijele boje završnog kitova, preskakanje nakon primjene prvog sloja teško je zamjetljivo. Skrivanje snage je lijepo, ali jedan sloj nije dovoljno - nakon potpunog sušenja i primjene drugog sloja, rezultat je izvrstan. Bezumnost i ugodna sjena bijele boje zadovoljit će najzahtjevniji ukus. Nakon godinu dana "iskorištavanja" F 90, ni boja niti prianjajuća čvrstoća nisu promijenjena, iako je površina podvrgnuta punoj vlažnosti zamrzavanjem i produljenom izlaganju izravnoj sunčevoj svjetlosti. Podnosi mokro čišćenje bez promjene svojstava. No, zaista je potrebno pohraniti na pozitivnu temperaturu - nakon smrzavanja, pretvara se u masu krda i nemoguće ga je koristiti.

Bojite recenzije

Grijanje vode Ariston Velis, recenzije
  • 1
  • 2
Kućanski aparati i elektronika Stasik *
  • 26 odgovora
  • 5.935 Pregleda
  • 6. srpnja 2013. - 01:21
  • Posljednji Poruka: Myata
Bosch alat, recenzije
  • 1
  • 2
Alat i oprema maloy3594
  • 18 odgovora
  • 1 841 Pregleda
  • 21. lipnja 2013. - 23:23
  • Posljednji Post: MakusTog
Laminat Ritter - kakve su recenzije?

Podovi i podovi AndreyL

  • 0 odgovora
  • 211 Pregleda
  • 19. lipnja 2013. - 08:36
  • Posljednji Post: AndreyL
Inženjerski odbor, recenzije

Podovi i podovi ilya_989

  • 13 odgovora
  • 2.109 Pregleda
  • 22. svibnja 2013. - 12:39
  • Posljednji Poruka: ilya_989

Najbolji graditelji akrilnih boja

Visokokvalitetna akrilna boja otporna na vlagu pomoći će da zidovi budu atraktivni. Nakon nanošenja, na zidu se pojavljuje trajni sloj koji nije oštećen malim mehaničkim opterećenjima, udarcima udaraca i grebanja, dok zaštita podloge od vode, plijesni i drugih gljiva. Danas postoje mnoge vrste akrilnih premaza, koje se razlikuju po namjeni, sastavu i načinu primjene.

kategorija

ime

cijena

Recenzije kupaca

Najbolja boja za zidove i strop

Otporan, dobro uklapa na površinu. Snježno bijele, mjesta se lako peru. Ne žuti s vremenom.

Izvrsna pokrivna sposobnost. Nakon 2 sloja ispada mat površine duboke boje.

Idealno za kupaonicu i kuhinju. Dobro se pere, voda se odmah gasi. Nema mirisa, ali se dugo suši.

Najbolja akrilna podna boja

Brzo se suši, lako se nanosi, ali ima neugodan miris. Čuva više od jednog dana.

Bfistro se suši, praktički nema mirisa. Sjajne su tragovi na površini.

Najbolja boja akrilne boce

0,95 litara - 2700 rubalja.

Idealna odluka ne samo za kupaonicu već i za saunu i kadu. Ne pucaju, ne postaju žute, savršeno pere.

Za kupaonicu i kuhinju. Pere dobro, brzo se suši, nezgodno je raditi s četkom, bolje s valjkom.

Najbolja vanjska boja

Uopće nema nedostataka. Čak je i kantu vrlo kvalitetna.

Mat, stvara trajni sloj na površini, ne blijedi na suncu.

Najbolja akrilna boja za zidove i strop

Jasno je da nema savršene boje. Jedan miris, drugi suši dugo, treći je previše debeli, a četvrti, naprotiv, previše je tekućina. Glavni uvjet koji se odnosi na završne materijale unutar stambene zgrade je odsutnost organskih otapala i alkidnih smola. Oni daju oštar neugodan miris, koji danima ostaje oštećen. Odabrali smo najbolje ponude za recenzije ljudi.

ŚNIEŻKA EKO

Hipoalergenska matena akrilna boja za strop i zidove nije sposobna uzrokovati alergijske reakcije, stoga se uspješno koristi u dječjim sobama. Materijal je namijenjen uređenju zidova i stropova koji se sastoje od cementnog vapna, gips ploče, drvenih podloga. Materijal stvara matu, bijelu površinu koja omogućuje da particije "udahnu".

Kada se nanosi u jednom premazu do 9 m2

Preporučeni broj slojeva

Dostupna paleta boja

Snježna mješavina je pigmentirana.

Cijena za 10 litara 2000 rubalja.

Pri primjeni morate slijediti određeni slijed. Površina se priprema - očistiti, brusiti i odmašćivati. Zatim nanesite akrilni premaz, koji dodaje malu količinu snowballs - tako da ispada da se smanji potrošnja. Između slojeva, uključujući i nakon primjene tla, svakako ostavite 4-5 sati da se potpuno osuši.

Regal Select 547 unutarnja boja na bazi vode

To je samozlabačena, matski spoj od SuperPremium klase na bazi vode. Da biste dobili zasićenu boju, dovoljno je nanijeti 2 sloja. Materijal se može očistiti i lako oprati od mrlja, prljavštine ili prašine.

Regal Select 547 unutarnja boja na bazi vode

Sastav ne sadrži hlapive organske tvari, što je veliki plus. 1 galon se koristi za pokrivanje površine od 35 m². Za sušenje je potrebno dodijeliti 1 sat, za ponovnu uporabu - 2 sata. Cijena - od 2500 rubalja.

Tikkurila Euro Extra 20

Boja za pranje za vlažne prostorije. Nanesite na 2 sloja ravnomjerno bez kapanja. Potrošnja više od proizvođača tvrdi - umjesto 10 m². po litri je dovoljno za prosječno 6-7. Ali dugo, ostaje netaknut. Čak ni u kuhinji, ne postaje žuta, ne skida se s vremenom i ostaje snježnobijela više od 5 godina.

Tikkurila Euro Extra 20

2.7 metalna kantica

Preporučeni broj slojeva

Dostupna paleta boja

Snježna bijela mješavina može se zasijati na željenu hladovinu

Prije nanošenja površine se očisti. Postoji porozna struktura, preporuča se temeljiti s primerom Euro Primer ili Prof bazom. Ako postoje tragovi gljiva na zidovima, potrebno je prethodno liječiti Homeenpoisto. Ovo rješenje ubija patogenu floru i blokira njezino ponavljanje. Također se može nanositi i na radijatore, u ovom slučaju i Rostex ili Rostex Super Akva također su prethodno obloženi, a zatim (nakon sušenja) su obojeni.

Najbolja akrilna podna boja

Akrilne boje pogodne su za drvene, betonske podove od opeke. Pripremite materijal na bazi akrilne smole, pigmenta za bojenje i vode. Mogu biti mat ili sjajni. Pokrov pouzdano štiti podove od mehaničkih i kemijskih utjecaja.

Lakra

Materijal ima visoke dekorativne parametre, dobru bujnu snagu i pouzdanu adheziju na bazi. Proizvod se lako nanosi, dok stvara ujednačenu glatku površinu, otporna na abraziju i druge mehaničke učinke.

Emajl za pod LAKRA akril zlatno smeđe

Proizvod ne zahtijeva prethodnu pripremu i spreman je za rad odmah nakon kupnje. Dizajniran za slikanje drveta i betonskog podova u domaćim prostorijama. Drugi sastavi za bojanje mogu se koristiti za obradu vrata, namještaja itd.

Izrada vlage i površine otporne na mrlje

Vrata, namještaj, pod, drvo, beton

Između slojeva - 2 sata, potpuno - 8 sati

Četka ili valjak

Tikkurila betolux

Vodonepropusna caklina može se koristiti i kao neovisna osnova za podove i u kombinaciji s bojama željenih nijansi. Moguće je nanositi caklinu na podlozi od betona ili drva, prethodno uklonjene od masnih mrlja i otpadaka. Nije potrebno prethodno napunjavanje.

Vrata, namještaj, pod, drvo, beton

Od prašine - 4 sata, potpuno - jedan dan. Moguće je izlagati pod nakon 7 dana

Četka ili valjak

na betonu - 7-9; na drvo -9-11

boje kataloga "Podne obloge" i "Tikkurila Symphony"

0.9 L, 2.7L, 9L, 18L

Dobro promiješajte prije nanošenja. Stavite u dva sloja srednje sušenja tijekom dana. Prilikom crtanja prvog sloja razrijeđenog s Bijelim duhom 1050 na četvrtini. Boja premaza može se proizvesti u danu nerazrijeđena ili blago razrijeđena boja.

Najbolja boja akrilne boce

Ova vrsta sastava bi trebala biti otporna na vlažnost, u svom sastavu imaju antibakterijske sastojke i razlikuju se zbog povećane otpornosti na visoke temperature, pare i vlažnosti. I dalje smo na ljestvici predstavljali samo najbolje uzorke u svakoj kategoriji.

Matte završiti Aura-532 Bath and Spa unutarnja boja

Ova akrilna boja za kupke i druge prostorije gdje postoji velika vlažnost - SPA, saune, bazeni. Materijal pomaže odbiti vlagu i očuvati izvorne parametre. Osim toga, osigurava dugotrajni zaštitni sloj koji se može redovito čistiti vlažnom krpom. Proizvod je dostupan u 14000 nijansi. Izrađen je uzevši u obzir tehnologiju tehnologije Color Lock. Ima visoku razinu skrivene snage, tako da će samo dva sloja biti dovoljna da bi dobili dobar rezultat.

Matte završiti Aura-532 Bath and Spa unutarnja boja

Proizvod ne sadrži hlapive organske sastojke. Premaz nije podložan blijedi kada je izložen sunčevoj svjetlosti. 1 galon uključuje obradu do 25 četvornih metara u jednom sloju. Potrebno je 1 sat da se osuši, ali između slojeva potrebno je izdržati 2 sata. Cijena - od 2700 rubalja.

Kuhinje i kupaonice - Matt Finish

Građevni materijali na osnovi vodene disperzije koriste se za unutarnju obradu zidova i stropova s ​​visokom razinom radnog opterećenja ili vlažnosti. Primjenjuje Microshield tehnologiju koja sprječava nastanak ili nakupljanje mikroorganizama na površini pregrade. Otpornost na čišćenje prelazi deset puta više od parametara tradicionalnih mješavina vode i emulzije.

Kuhinje i kupaonice - Matt Finish

Proizvod ima visoku otpornost na isparavanje, zagađenje, abraziju, mehaničke učinke. Prihvatljivo je u čistoj bijeloj boji, ali je moguće i toniranje u pastelnim ili svijetlim nijansama. Nije sastavljen od cijan. Podstava se pakira u spremnik od 2,5 litara, 1 litru po 10 kvadratnih metara se troši pod uvjetom primjene u jednom sloju. Pod optimalnim uvjetima se suši 30-50 minuta, a ponavljajuća primjena je moguća tek nakon 2 sata. Cijena - 2900 rubalja.

Najbolja akrilna boja za eksterijera

Do danas, fasadna akrilna boja za vanjsko poslovanje jedno je od najboljih rješenja - mnogi stručnjaci savjetuju odabrati ovu vrstu boja za završnu obradu fasade.

ŚNIEŻKA EXTRA FASAD

Ova akrilna boja je dizajnirana za vanjsko poslovanje, ima punu zaštitu od vremenskih utjecaja, kao i jamstvo od 10 godina na dobivenom premazu. Materijal zadržava svoju boju dugo čak i pod utjecajem ultraljubičastog zračenja. Ima izvrsnu sposobnost oblaganja, što je tako važno za fasadnu smjesu.

ŚNIEŻKA EXTRA FASAD

Kada se nanosi u jednom sloju do 7 m2

Preporučeni broj slojeva

Valjak, prskanje, četka

Dostupna paleta boja

Bijela mješavina može se obojiti pigmentima prema sustavu boja za boce.

Dobro se uklapa na površinu i lagano se i ravnomjerno kotrlja. Ekonomski u trošenju, zadržao se jako dugo.

Aura 631 Vanjska boja s vodenim vidom - završna obrada

To je 100% akrilna boja, koja je karakterizirana niskim stupnjem sjaja i koristi se za vanjsku dekoraciju. Materijal zadržava bogatu boju dugo vremena zahvaljujući tehnologiji Color Lock. Osim toga, ima dobar pokazatelj neprozirnosti.

Aura 631 Vanjska boja s vodenim vidom - završna obrada

Smjesa se može primijeniti pri temperaturi nižoj od + 5 ° C. Nakon sušenja, sloj ne podliježe pucanju, pilingu i pjenjenju. Otporna je na plijesan. 1 galon pokriva 22-30 četvornih metara u jednom sloju. Za potpuno sušenje jedan sloj traje do 4 sata, isti iznos je potreban za ponovnu aplikaciju. Cijena - od 2000 rubalja.

Prednosti odabira akrilne boje

Na tržištu graditeljstva potrošači nude 4 glavne vrste akrilnih mješavina, koje se razlikuju po izgledu i strukturi površine:

  • sjajna - zahtijeva pažljivu predodjerbu površine, jer daje atraktivnu boju s blistavim sjajem;
  • mat - nema refleksije i stvara ugodnu, malo grubu površinu, na kojoj se otisci rukama i drugih predmeta neće moći vidjeti;
  • biser - ukrasna akrilna boja za unutarnji rad, sadrži fino zrnato anorgansko punilo, čime stvara učinak reljefne strukture;
  • emulzija vode - općeniti naziv boja na osnovi vodene komponente i koristi se za okretanje zidova u kuhinji, u kupaonici, spavaćoj sobi ili salonu.

Većina obrtnika vole akrilne boce iz nekoliko razloga:

  • zadržavaju izvorne parametre kada se zagrijavaju;
  • imaju dugi operativni život;
  • povećana otpornost na izravne ultraljubičaste zrake;
  • učinak zaštite metalnih površina od stvaranja korozije;
  • U sastavu ne postoje otrovne komponente, kao i neugodan miris.

Boja ili bijela akrilna boja je malo skuplja od svojih kolega, ali svakako ih nadmašuje u izvedbi. Odabir proizvoda trebao bi se temeljiti na sljedećim kriterijima:

  • gdje se planira primijeniti materijal i u kombinaciji s osnovom - žbukom, drvom, metalom itd;
  • koja je razina vlažnosti prisutna u sobi i bit će nužno često isprati premaz od kontaminacije;
  • preferiraju mješavine iz kategorije "super-bijele", one imaju najvišu kvalitetu, a zatim silazno poredaju klase "bijele" i "mliječne boje";
  • odlučuje o vanjskim parametrima premaza, što bi trebalo biti rezultat - sjajni, mat, majčinski biser.

Naravno, čak i prilikom odabira, trebate uzeti u obzir volumen bojila, tako da bi bilo dovoljno za površinsku obradu, ali nije bilo nikakvih ostataka. Za to morate znati potrošnju mješavine po 1 m². U nastavku dajemo primjer najboljih akrilnih boja koje, prema graditeljima, zaslužuju posebnu pozornost.

Kako uzgajati, primijeniti, učestale pogreške

Najlakši način za razrjeđivanje akrilne konzistencije je korištenje vode. Druga jednako popularna metoda je razrjeđivanje sastava s posebnim razrjeđivačem kojeg preporučuje proizvođač. Ali ovdje treba imati na umu da ta komponenta može utjecati na konačne parametre premaza, može postati mutna ili, naprotiv, sjajna. Analiziramo omjer vode i boje:

  • 1: 1 - dobit ćete smjesu s idealnom konzistencijom, položiti na površinu i poslužiti kao dobra baza za slikanje;
  • 2: 1 - dva dijela vode omogućuju dobivanje tankog sloja ravnomjerno raspoređenog na zid.

U slučaju da se boja osuši, potrebno ga je preraditi u prašak prije razrjeđivanja. Ali da se takva mješavina kritičnih područja ne bi preporučila.

Tehnološki rad s materijalom:

  • priprema površine - ispiranje, čišćenje iz stare boje, kit, nanošenje;
  • obrada dijelova kuta, kreće se u sredinu;
  • prvi se sloj primjenjuje u poprečnom smjeru, drugi - okomito - na prozor.

Važno je! Drugi sloj zahtijeva potpuno sušenje prvog. Vremenski interval naveden je pojedinačno na svakom paketu.

Postupak slikanja fasada, stropova ili poda nema posebnih razlika, glavna stvar je slijediti upute, a premaz će biti savršeno glatka i atraktivna.

VIDEO: suptilnosti slikarskih zidova! Riješite zajednički problem

stropovi

Kada je strop montiran ili gips, vrijeme je da razmislite o slikanju. Potrebno je odlučiti ne samo boju, već i vrstu boje. Na primjer, ulje se ne preporučuje za upotrebu zbog činjenice da stvara film nepropustan za paru, osim što ima jako miris i suši dugo. Najbolja boja na stropu još uvijek je voda ili disperzija u vodi. Članak će detaljno opisati vrste boja i najbolje proizvođače.

sadržaj:

Danas je građevinsko tržište prepuno boja za stropove u različitim cjenovnim kategorijama. Po dolasku u dućan, oči izbacuju iz desetaka limenki, na prvi pogled isti. Svi su puni naljepnica i nije čudo da će bez dodatnog znanja biti teško napraviti pravi izbor.

Naravno, možete kontaktirati konzultante, ali to ne jamči da ćete moći odabrati optimalnu kombinaciju cijene i kvalitete, budući da je primarni zadatak prodavača prodati skuplje vlakove.

Ali, čak i nakon proučavanja klasifikacije slikarskih i laka skladbi, nemoguće je odmah saznati što se prodaje u ovoj ili onoj banci. Stoga moramo polagano pročitati značajke koje proizvođač označava na etiketi. Prije svega, obratite pažnju na njegov sastav, a točnije na temelju čega je sastavljena boja. I za vrijeme trajanja sušenja, potrošnja sastava po m2, otpornost na habanje, vlažnost ili otpornost na vodu. Na primjer:

  • Ponekad na posudi za boju nalazi se napomena da je sastav otporan na suhu abraziju. To znači da se obojana površina može obrisati suhom spužvom ili usisavati, ali obrisati vlažnom krpom, a više se ne može prati. Najčešće takve karakteristike imaju jeftine boje na bazi vode. Vrlo su prikladne za slikanje stropa;
  • proizvođač također može pružiti informacije da se boja može koristiti samo u sobama s niskim radnim opterećenjem. To znači za suhu sobu, kao što je spavaća soba, garderoba ili koridor. Postoji još jedna nijansa, na područjima gdje ljudi često puše, ova boja može postati žuta. Nije preporučljivo obojiti strop u kuhinji ili kupaonici;
  • ima svojstva otpornosti na abraziju i da je neizbrisiv, sastav je mnogo svestraniji. Može se oprati sapunom i vodom. Istina, neće biti moguće potpuno oprati mrlju, a možda će biti trag ako ga snažno trljati. Ali, općenito, osvježiti boju stropa, uklanjanje prašine iz njega, to će ispasti;
  • neke boje na bazi vode daju karakteristike čvrstoće. Kada natpis koji je otporan na prljavštinu ili pranje, možete ga sigurno kupiti za slikanje stropa u kuhinji ili u sobi s visokom vlagom. Može se isprati s alkalnim deterdžentima i ponoviti to bez ugrožavanja izgleda.

Nuanse u odabiru boje za strop

  • Boja boja za strop i njezina tekstura odabrana je na temelju stila prostorije, njegove sheme boja i namjene. Podijeljena je u tri glavne vrste: mat, polu-sjajna i sjajna. Ovo posljednje najbolje pomaže vizualno povećati prostor prostorije, a mat bijelom bojom ostavit će prostoru diskretno plemstvo i ravnotežu.
  • Prilikom pripreme površine stropa za slikanje potrebno je postići savršenu ravninu. To vrijedi za stezanje i brušenje. Boja ne samo da ne skriva čak i manje nepravilnosti, već će, naprotiv, još više naglasiti njih. Sjajni štapovi, otporniji na habanje, jasnije razlučuju sve depresije ili konveksnost. Malo vjernije u tom smislu je mat boji koja maskira male mane. Najbolje je, u ovom slučaju, odabrati nešto što je sekundarno, na primjer, polusjajno.
  • Vodena emulzija boje, zbog činjenice da sadrži vodu, gubi svojstva nakon zamrzavanja. Stoga se ne preporučuje kupiti zimi na tržištima koja nemaju grijano skladište.
  • Na prvi pogled, boje s istim svojstvima imaju širok raspon cijena. Ali to nije sasvim točno jer skupi brendovi često imaju manje potrošnje boje po kvadratnom metru. Stoga, pri ponovnom izračunavanju volumena boje u kantu s brojem obojenih metara, trošak skupih i jeftinih formulacija nije toliko različit.
  • Paradoksalno, ali ponekad je boja dokazanog proizvođača gore nego manje poznata. To se događa zbog visokih troškova skladbi unaprijeđenih robnih marki, tako da su češće krivotvoreni. Novi proizvođač još uvijek je malo poznat, pa stoga nudi svoje proizvode dobre kvalitete po niskoj cijeni.
  • Sada je često napisano na limenkama boje koje su namijenjene slikanju stropova. Ako nema takve uske specifikacije, onda je potrebno odabrati univerzalno za unutarnji rad. Ima dobru prikrivenost, i što je najvažnije, kada se nanosi, odmah pada na površinu, bez stvaranja kapljica.
  • Nemojte se bojati da tijekom nanošenja boju umjesto snjeguljice ima bilo koji svjetlosni nijansu. Proizvođač dodaje poseban pigment na nju, tako da su ne-boje vidljive, a nakon sušenja potpuno nestaju, ostavljajući oslikanu površinu strop potpuno bijele.
  • Sjajna boja za strop. To stvara efekt spekulativnosti, koji izgleda lijepo na savršeno ravnomjerno ožbukani strop. Poželjno je koristiti u malim prostorima vizualno povećanje. Pere dobro i manje privlači prašinu.
  • Matte stropne boje. Dobro upija svjetlost, tako da malo skriva nedostatke stropova. Zahvaljujući dobroj prikrivenosti, jedan kaput može biti dovoljan. Kada se osuše, čak i prljave vrste formiraju poroznu površinu. Zbog onoga što ispire gori od sjajnog kolege.

Kakva je boja bolja za strop

Vrste boja pogodnih za slikanje stropova:

  • akril;
  • voda emulzija;
  • silicij;
  • lateks.

Sve gore navedene vrste nemaju oštar miris, brzo suše, lako se nanose i tvore površinu pogodnu za pranje. Proizvođač bi mogao dodatno poboljšati sastav dodavanjem komponenti koje poboljšavaju kakvoću od vlage.

Dobro se spuštaju na strop pomoću četki, valjaka ili pištolja za prskanje. Svaki od ovih alata može postići ujednačenost i ujednačenost pokrivenosti.

Emulzija vode i boja disperzije vode

  • Klasična verzija boje za strop su formulacije na bazi vode. Već desetljećima izabrani su po svojoj niskoj cijeni i prijateljskoj zaštiti okoliša. Izrađeni na vodenoj podlozi, nemaju jak miris, brzo su suhe i lako se koriste. Na udaru na površinu bez napora ispiru se spužvom navlaženom u vodi. Izuzetak su boje za pranje, ali se također lako čiste ako se uklanjaju prije sušenja.
  • Vodena emulzija boja ima izvrsno prianjanje na površinu stropnog stupa, lako se može namočiti čak i vlastitim rukama (kada kupujete shemu boja u specijaliziranoj trgovini, prodavatelj izračunava koliko boja treba dodati boju do litre boje kako bi se postigla željena sjena).
  • Voda disperzivna svojstva slična su vodenoj bazi, ali su otpornija na habanje i pranje. S tim u vezi, preporuča se za stropove u kupaonicama i kuhinjama.
  • Nakon sušenja stvaraju premaz koji propušta paru, što je posebno važno kada je pod izrađen od drva. Neki proizvođači dodaju im posebne antiseptičke i antifungalne sastojke. U sobi s visokom vlagom, to će spriječiti plijesan.

Akrilna stropna boja

  • U usporedbi s bojama na bazi vode, cijena je znatno veća. Dakle, za slikanje stropa, koji je rijetko izložen mehaničkom stresu, odabire se ne tako često. Ali visoka cijena opravdana je izvrsnim svojstvima i karakteristikama.
  • Dakle, ona tvori trajnu prevlaku, pogodnu za ponavljanje pranja. Istodobno dekorativni sloj se ne briše i ne postaje dosadan.
  • Akrilna boja se ne boji ultraljubičastog zračenja i stoga se ne izblijedi ni izravnom sunčevom svjetlošću. Za veći dio, ovo je važno za obojene stropove. Akrilne formulacije ne trebaju biti osvijetljene na vlastitu, nego se prodaju u velikom rasponu boja.
  • Pri sušenju ne emitira neugodan miris, a zbog viskozne konzistencije, koji leži na površini, može maskirati i male pukotine.
  • Boja na naljepnici uvijek je nešto tamnija nego na samom samu boju u limenci. To je zbog činjenice da nakon sušenja akrilne boje postaju zasićene.

Latex stropna boja

  • Ovo je izvrsna opcija za slikanje stropa, ali njegova popularnost nije tako visoka zbog troškova kompozicije. Ali ova je cijena u potpunosti opravdana, jer je premaz otporan na ogrebotine, otporan na pranje i atraktivan izgled i paropropusan.
  • Unatoč visokoj otpornosti na vlažna okruženja, potrebno je upotrijebiti dodatne antifungalne premaze ili impregnacije kada pokrivaju strop u takvim mokrim sobama kao tuš kada, kupaonica ili bazen. Činjenica je da lateksna boja slabo odolijeva gljivastim formacijama.
  • Kao što je gore spomenuto, to nema neugodan miris i nije štetan za zdravlje pa se može čak i oslikati u zatvorenom prostoru bez zračenja. Osim toga, brzo se suši, potrebno je 30 do 120 minuta za potpuno postavljanje.
  • Latex boje imaju dobro prikrivanje i prianjanje gotovo svim vrstama baza, ali proizvođači preporučuju nanošenje temeljnog premaza prije nanošenja.

Ali ona također ima nedostatke:

  • niska otpornost na ultraljubičaste zrake, što znači da svijetle boje na suncu brzo izbljeđuju;
  • Ne podnosi niske temperature, zbog čega je cijela površina prekrivena malim pukotinama, a tijekom dugotrajnog smanjenja temperature u potpunosti se ljušti.

Ono što boju odabire za strop

Nakon kratke najave o najčešćim vrstama boja i lakova pogodnih za slikanje stropa, sada je vrijedno obratiti pozornost na to na što biste se trebali osloniti prilikom odabira.

  • Na prvom mjestu - to je njegova neprozirnost, koja pokazuje brzinu protoka i potrebnu količinu materijala.
  • Ako strop ima pogrešku, onda morate osigurati stupanj maskiranja maske.
  • Volumen limenke, isti vanjski spremnici mogu imati razliku od 100 ml ili više.
  • Operativne značajke nastale prevlake.
  • Cijena.

Sve vrste preporučenih boja za stropove su vodene suspenzije pigmenata i raznih polimera. To su potonji koji su odgovorni za ime boje, iako su zapravo svi od njih disperzivni.

Glavne su razlike u kvaliteti, cijeni i mogućim bojama.

Ocjena gornjeg stropnog sloja

Dufa

  • Mnogi su stručnjaci smatraju jednim od najboljih sjajnih boja za strop.
  • Prodaje se u obliku 10-litarske plastične kante s imenom dufa superweiss. Prosječna cijena je 3500 rubalja.
  • Njegove su prednosti u dobroj pokrovnoj sposobnosti, sjajnoj snježnoj boji, čvrstoći i izdržljivosti. I sve to po razumnoj cijeni od 300-500 rub / l.
  • Neobuzdanost pokrivanja sjaja sjaja u prioritetu većine kupaca. U svijetloj sobi, on dodatno naglašava bjelinu boje, a mala soba vizualno se povećava.
  • Na liniji proizvoda Dufa postoje posebni dekorativni skladovi za stvaranje spektakularnih tekstura i uzoraka na stropu. To znači da neće biti ograničenja samo na tonovima, već je osigurana potpuna sloboda kreativnosti za stvaranje lijepih uzoraka i optičkih iluzija.

Caparol

  • Nudi otporne boje za stropove u kućama za odmor i vrtnim kućama. Prosječna cijena od 4000 rubalja / 10l.
  • Ovaj proizvođač proizvodi silikonske stropne boje. Ti spojevi su cijenjeni zbog mogućnosti pokrivanja i maskiranja malih nepravilnosti. Kada su suhe, ispunjavaju i potpuno skrivaju pukotine do širine 2 mm. Dakle, prije nego što ih nanesete, ne morate stvoriti savršeni temelj, tako da su često odabrani za ljetne kuće. Silikonska boja čak i kad zamrzavanje ne pukne i ne počinje guliti.
  • Osim toga, zbog silikonske baze, sloj dobiven nakon sušenja dobiva izvrsna svojstva koja odbijaju vodu, što omogućuje aktivno pranje. Osim toga, ovaj strop gotovo nije zagađen.
  • I što je najvažnije, za kvalitetan rezultat, dovoljno je primijeniti samo jedan sloj.

Dulux

  • Majstori ga preferiraju za mnoge druge kako bi stvorili matni strop. Po cijeni od 3000rub / 10l, to je visoke kvalitete. Točno kada kupujete, morate paziti da je proizvedena u Velikoj Britaniji. Boje koje su napravljene pod ovom markom u ruskim tvornicama znatno su slabije kvalitete.
  • Unatoč činjenici da boje ne skrivaju nedostatke u premazu, svojstva svjetlosnog apsorbiranja Duluxovih nejasnih stropnih boja tako su dobra da gotovo u potpunosti izravnavaju površinu malim pukotinama.
  • Za izradu visokokvalitetnog trajnog premaza potrebno je nanijeti 2 sloja. No, to je ekonomično i ravnomjerno leži, pa je ukupna potrošnja boje mala.
  • Osim toga, to je apsolutno eko-friendly sastav koji nema jak miris, ima široku paletu boja. Mogu čak i bojiti nepripremljenu površinu.

halo

  • Zauzima vodeću poziciju među prljavom bojom za strop. Jeftina verzija ekonomske klase, cijena za plastičnu kantu od 13 l ukupno 900-1000 rubalja.
  • To stvara mat površinu na stropovima bilo koje vrste. Najčešće neprozirne boje svjetlosti ili pastelnih nijansi imaju velika neprozirna svojstva. Oriol proizvodi savršeno se nositi s ovim bez da se popuste na skuplje kolege, osim toga, ona se suši gotovo dvostruko brže.
  • Moguće je pokriti s dva sloja čak i žute baze stropova ili zidova.
  • Prema recenzije na internetu, ova boja zasluženo je popularna. Svatko piše o svojoj ekonomičnoj potrošnji, niskoj cijeni i dobroj izvedbi.

Tikkurila

  • Nije ni čudo da je ovo najbolja stropna boja na bazi vode. Ova robna marka dugi niz godina ključ je za visoku kvalitetu. Cijena takve boje je 2500-3000 rub / 9 l.
  • Proizvodi finske marke ističu se po svojoj čistoj boji i širokom rasponu boja (možete kupiti gotovu nijansu ili plašt uz kupnju u trgovini u gotovo svakoj sjeni). Stvara vrlo izdržljivu i izdržljivu oblogu, koju karakterizira visoka ekološka prijateljstva i otpornost na ultraljubičaste zrake. Kada bojenje ne stvara kapljice i mrlje, brzo se suši.
  • Na prodaju je poput prave finske boje i izrađena je u blizini St. Petersburg. U nekim slučajevima, druga će se razlikovati u kvaliteti za gore.

Ceresit

  • To je dobro utemeljeno među stropnim bojama na bazi silikata. Cijena je 3400 rub / 15l.
  • U svojoj jezgri, to su fasadni sastavi, ali zbog izvrsnog rezultata profesionalni kutnjaci ga preporučuju za slikanje potoka unutra. Uz dobru primjenu i prijateljsku zaštitu okoliša, oni sadrže antifungalne komponente.
  • Oni su jednostavni za rukovanje, jer se lako čiste. Ali vrlo zahtjevna baza. Najbolje od svega, Ceresit silikatne boje pada na vrh mineralne žbuke.
  • Prema pregledima s foruma, stropovi prekriveni starim bojama na bazi vode savršeno su pokriveni bez prethodne pripreme.

snijeg

  • Ova boja je jedna od najboljih među najjeftinijim formulacijama na ruskom tržištu po cijeni od 1200 rubalja / 10l.
  • Velika kombinacija cijene i kvalitete. Savršeno pokriva višeslojnu površinu (na primjer, kada se strop gips ploče ne puni, ali samo kod šavova). Zahvaljujući dobroj bujnoj snazi, stvara gusti, neproziran sloj.
  • Snijeg boja je hipoalergenski i siguran, ali ima nisku vodootpornost. Prednosti uključuju mogućnost toniranja, čak i samostalno. No, značajan nedostatak je velika stvarna potrošnja koja je gotovo dvostruko veća od proizvođača.

Stručnjak

  • Možda je to najpovoljnija bijela boja za strop, koja vam omogućuje postizanje dobrih rezultata. Prosječna cijena sastava za pranje je oko 800 rubalja / 12kg.

Stručni slikari razlikuju njezinu čistu bijelu boju, bez sive. Osim toga, oni imaju niz prednosti:

  • s vremenom ne postaju žute i ne postaju sive, zadržavajući bogatu bijelu boju;
  • nemojte se rušiti, a kada se operete nemojte brisati;
  • brzo osušiti;
  • bez oštrih toksičnih mirisa;
  • ekološki prihvatljiv i hipoalergenski, pogodan za slikanje stropa u dječjim sobama;
  • pada na bilo koju vrstu stropne površine (kit, beton ili pozadinu).

Stručnjak za boje ne preporučuje nijansiranje, jer rezultat možda nije najuspješniji. Još jedan nedostatak sastava - prevelika konzistencija. No, lako je popraviti dodavanjem vode. Ali samo će potrebni razmjeri morati sami preuzeti, jer ih proizvođač nije odredio.

tex

  • Preporuča se za stropove slikanja u sobama s visokom vlagom. Približan trošak od 1500 rubalja / 10l. Najčešće su boje na bazi vode na bazi polivinil acetata. Ovaj jeftin sastav gotovo da nema miris.
  • Unatoč činjenici da se najbolje pokazalo u mokrim područjima, ima niz nedostataka. Na primjer, toniranje u bilo kojoj boji više nije moguće, ali samo ton iz njihovog kataloga. I također, niska skrivačka snaga, a time i postizanje ravne monokromatske površine, morat ćete primijeniti više slojeva.
  • Osim toga, kao i sve boje s sličnim sastavom nisu prikladne za pranje. Kada pokušate isprati prljavštinu, boja će se isprati.
  • To je dobra boja za jeftin popravak ili obnovu sivih boja.

Savjeti o odabiru boje na bazi vode

  • Kada kupujete uvezene slikarske materijale, samo trebate odabrati onu izraenu u svojoj domovini, a ne u jednoj od ruskih tvornica.
  • Čak i jeftine domaće boje mogu lažirati, stoga vrijedi kupovati proizvode samo u velikim trgovinama koje daju jamstva i mogu pokazati certifikate.
  • Odabir boje prema obilježjima na naljepnici uvijek uzima u obzir pogrešku. Bolje je napraviti dodatnu opskrbu troškom.

Neprostodne stropne boje mogu se razilaziti, pokazati žutost ili druge točke kroz slojeve. Da bi strop zadovoljio oči, potrebno je pažljivo odabrati sastav i ne pokušavati uštedjeti novac.