Stropna pločica. koji jedan

Postoje dvije vrste pločica -
1) lakše, jeftinije, što je bolje slikati
2) skuplji - glatko "prati" - da ne obojiti

Trebate bijeli strop u sobi. Poželjno je nenametljivi ne-geometrijski uzorak i manje primjetni spojevi pločica.

Dajte svoje pro i kontra svake vrste.

Ps Pruži, objesi i ostali stropovi ne nude. - molim vas samo na temu.

2BV U hodniku do stropa koristio sam jeftine pločice s malim (3-5 mm) prištićima po cijeloj površini. Uz obodni rub od 5 mm. Kako bi se osiguralo nevidljivost zglobova, rub se može odrezati. Jer soba je rustikalna.

2Gennady B
Slikano ili ne? Ako odrežite neometan, neće se "bježati" ili geometrija.

2BV U jednoj sobi slična pločica s uzorkom (mali cvijet) zalijepljena je na zid pred sobom (navodno za izolaciju). Slikam ga ružičasto-bežnom emulzijom (pozadina s zlatnim i bežim cvjetovima). Ispalo je sunčano i toplo.
Geometrija neće patiti. Prilikom lijepljenja premjestit ćete pločicu u smjeru koji je već zalijepljen. Bolje zagrliti s nekim ravnina po ruci pločice mogu bore.

BV je napisao:
nenametljiv ne geometrijski uzorak

A ovo je neophodno stanje!

Pa, pa se širite
Pogledajte takve pločice koje nisu kvadratići, ali s valovitim rubom. U kuhinji starih vlasnika visio su kvadrati - dobro, sranje. Ali u vrtiću samo valovit (sinusni rubovi) - i zato je šava vrlo suptilna.

Mals je napisao:
Pa, pa se širite

A kad postoji puno pitanja u jednom, tada čitatelji su vrtoglavice

Mals je napisao:
Pogledajte takve pločice koje nisu kvadratići, ali s valovitim rubom.

Nikada nisam vidio nigdje drugdje. I prijatelji nisu vidjeli. Može rasti samo na vašem području?

Da, Bog zna, mi u N-sku prodamo u sustavu trgovina "Praktik".

2Mals
Znate li proizvođača?

Nazvao je trgovinu, rekao je tvrtka "Format", Dolgoprudny.
Bližiš se - pa što je sljedeće. Sretno.

2Mals Hvala vam puno! Ovo je od mene 20 minuta autom.

Ne oglašavanje - ali možda će netko trebati:
„>

Iz krivulje - više ili manje samo "neo".

Više nalik na njega - ali imaju glatki rub:

Usput opcija "pletenka" zglobova vjerojatno posve nevidljiva?

2BV, očito sam se bavio "kristalima". Nemojte se bojati ravnih rubova (vidi moju poruku o rubu). Staples, ako jesu, prikladno je sakriti s bilo kojim bijelim ljepilom (koristio sam Moment-Mounting s pištoljem) ili akrilnim brtvilom.

2Gennady B
Nazvao ih je - obećali su glatku, sjeckani rub i da bi pločica bila snježna.

2BV
Usput opcija "pletenka" zglobova vjerojatno posve nevidljiva?
Upravo tako! U mojem stanu poput izložbe - prije 9 godina, sve je 110 m2 zalijepljeno ovim pločicama, više od 10 vrsta. Optimalna pletenica i slično, koje nemaju jasno označene rubove, bolje je da postoji (na rubu) nema ravnine.

2John1960
I ova veza ">

Što biste preporučili da ne biste zagušili nevidljivost zglobova?

Crijep tvrtke "Format" je stvarno super. Dovoljno je završio jučer ljepilo. Niti jedna šava se ne može vidjeti, unatoč činjenici da moj strop nije vrlo glatki oko rubova. Slika je uzeo Manhattan.
Kleil na ljepilu Titan (dobro bilježi). Ali glavna stvar. - budite sigurni da zamaglate strop bijeljenje i prašinu i neće biti nikakvih problema.
Sretno!

BV je napisao:
Postoje dvije vrste pločica -
1) lakše, jeftinije, što je bolje slikati
2) skuplji - glatko "prati" - da ne obojiti

Trebate bijeli strop u sobi. Poželjno je nenametljivi ne-geometrijski uzorak i manje primjetni spojevi pločica.

Dajte svoje pro i kontra svake vrste.

Ps Pruži, objesi i ostali stropovi ne nude. - molim vas samo na temu.

Stropne pločice bez šavova: recenzije

U novije vrijeme samo je jedna metoda bila upotrijebljena za završetak stropova: bijeljenje vapnom ili kredom.

No, znanstveni i tehnički napredak, općenito, i razvoj kemije, osobito, dali su ogroman poticaj stvaranju velikog broja jeftinih i izdržljivih materijala za završnu obradu.

Jedan od najpopularnijih modernih materijala za strop je strop pločica.

Ovo je jedan od najpristupačnijih materijala koji je jednostavan za instalaciju.

Vrste stropnih pločica

Danas proizvođači građevinskih i završnih materijala nude tri opcije pločica za završnu obradu:

  1. Ovjerene. Ovo je najlakši tip pločica. Izrađuje se pritiskom polistirenskog granula pod pritiskom. Budući da je pritisak nizak, kvaliteta proizvoda je prosjek. Ali cijena je najniža. Na takvom materijalu, u pravilu, na prednjoj strani nalazi se uzorak ili trodimenzionalni uzorak. Tlačna ploča nema veliku čvrstoću, pa kada je polaganje treba paziti. Inače, možete ga slomiti.
  2. Ubrizgavanje. Ova pločica ima mnogo veću čvrstoću od otisnute. I sve zato što se pritisne tijekom proizvodnje pod velikim pritiskom. Ako je potrebno, može se bojati vodenim bojama u bilo kojoj boji.
  3. Ekstrudirana pjena pločica. Takav proizvod ima najviše parametre i čvrstoće i izdržljivosti. Materijal je savršeno očišćen i opran. Ova pločica ima laminiranu prednju površinu koja omogućuje da se koristi u sobama s visokom vlagom. Ali njezina najveća cijena. Budući da je proizvodni proces prilično složen. Konvencionalni preše nisu prikladni za njega. Potrebna je inovativna oprema, a kalupljenje i prešanje se izvode istodobno.

Nepropusne pločice

Bezbojna stropna ploča je klasičan materijal za završnu obradu, u kojem su rubovi raspoređeni tako da mjesto gdje se jedan proizvod povezuje s drugom potpuno nezapažen.

Ako su poštivana pravila instalacije i točnosti, strop, obložen takvim materijalom, izgleda kao monolitna površina.

Iz tog razloga, bešavne (ubrizgavanje) strop pločica je vrlo popularna među dizajnerima i korisnicima.

Treba reći da stropna ploča s injekcijskim tipom prolazi toplinsku obradu, što čini materijal iz kojeg je napravljen manje lomljiv.

Zbog toga nema zagađenja na površini proizvoda ili između njih.

Ako vam se činilo da je strop još uvijek prljav, možete uzeti spužvu, bilo koji neutralni deterdžent i ispirati bez problema.

Nakon pranja pločica ne stega i ne gubi boju.

Do danas je bešavna ploča za ubrizgavanje dostupna samo u bijeloj boji.

Ali kakav prostor za vašu maštu!

Možete ga slikati bojom na bazi vode u bilo kojoj boji.

Prednosti i slabosti

Postoje mnoge prednosti takvih proizvoda:

  • niska toplinska vodljivost (materijal je izvrsna izolacija);
  • dobra zvučna izolacija;
  • razumna cijena;
  • otpornost na visoku vlažnost zraka;
  • dobra otpornost na vatru;
  • jednostavna njega;
  • mogućnost bojanja u bilo kojoj željenoj boji;
  • jednostavna instalacija;
  • veliki izbor tekstura i uzoraka.

Rekavši o zaslugama, treba reći o nedostatcima:

  1. Materijal sa svim snagama je mekan. I oštetiti njezinu površinu je vrlo jednostavna.
  2. Ploča ne podnosi promjene temperature. Ako se u zatvorenom prostoru često dogode, tada će proizvod izaći iza stropova.
  3. Nepropusna pločica stropa karakterizira slaba propusnost zraka. Stvoren je unutarnji termos efekt. A ovo nije uvijek dobro.

No, o jednoj marki tih završnih materijala treba reći.

To je najpopularnije u našoj zemlji bešavne strop visoke kvalitete crijepa "Format".

Ono se odlikuje prisutnošću bistrog reljefa na prednjoj strani i savršenom bijelom bojom.

Broj pomoćnih crteža je ogroman i svatko će lako odabrati proizvod za dizajn svojih prostora.

Kao rezultat toga, na stropu se stvara jedan ukras bez vizualnog isticanja kvadrata pločice.

galerija

Trošak materijala

Stropni bešavni crijep po komadu nije na prodaju.

Ona prodaje pakete.

U pravilu, u jednom paketu ima 2 četvorna metra.

Vrijedno je ubrizgati bešavne pločice jeftino - 130 - 150 rubalja po kvadratnom metru.

U jednom kvadratnom metru - 4 proizvoda.

Posljedično, ambalaža, u kojoj 8 pločica, košta 260 - 300 rubalja.

Naravno, ako želite, možete pronaći uvezene stropne pločice autora.

Ali to može koštati vrlo skupo.

Iako nije jasno zašto je to potrebno.

Danas su domaća poduzeća svladala proizvodnju ploča odlične kvalitete i prodala ih po prihvatljivoj cijeni.

Priprema površine za ugradnju

Lako je instalirati bešavne stropne pločice.

Glavna stvar je pripremiti površinu stropa.

Uostalom, ovisi o tome kako će ploče čvrsto držati na stropu.

Počinje priprema stropne površine s njegovim popravkom.

Ako ste sve uklonili prije žbuke ili gletta i to je u fer stanju, onda na ovaj čišćenje strop može se smatrati gotovim.

Ako se žbuka ili kit na mjestima također uklanjaju, onda ih izvadite do dna betonske ploče.

Čim se pojavila pred nama u svoj svojoj slavi, trebali bismo je ispitati zbog pukotina, ruševina, čipova i drugih nedostataka.

Ako postoje takve, tada treba temeljiti površinu baze.

Nakon sušenja tla, počnemo sjajiti svu postojeću štetu s mješavinom žbuke ili žbuke.

I nakon što je sav materijal posve suh u pukotinama i udubljenjima, strop bi trebao biti ponovo napunjen.

Primer, naravno, duboko prodire.

Ova otopina jača površinu betonske ploče (što je vrlo važno) i značajno poboljšava adheziju na stropnoj površini.

To jest, aktivne tvari gline ili ljepila prodiru u beton do veće dubine.

I popločani elementi će se držati bolje.

Nanesite tlo u nekoliko slojeva.

Svaki sloj treba temeljito sušiti.

Nakon što se posljednji sloj tla potpuno osuši, nastavite s izravnavanjem površine stropova.

Možete koristiti i kit i sve gipsane mješavine.

Oba ova i druga stavlja se s paletom.

Ako je potrebno spustiti pad strop više od 5 mm, tada treba koristiti žbuku.

Pročitajte o instalaciji stropa vlastitim rukama na vezu. Prednosti rešetkastih stropova, proračun i instalacijski postupak.

Možete saznati o prekrivanju stropova ovdje. Oprletjanje kredom i vapnom, priprema maltera i alata.

Ako je manje - onda stelja.

U svakom slučaju, nemojte raditi bez poravnanja.

Ali jedna zanimljiva točka treba uzeti u obzir: ako kapi u stropu su nekoliko milimetara, onda se mogu skriti bez ikakvih problema uz pomoć stropnog pločice sama.

Jer ima određenu debljinu.

Stoga je potrebno podesiti strop.

Ali nemojte nanositi sloj završne gline.

Jednostavno nije potrebno.

Ovo je gubitak materijala i vremena.

Glavna stvar je izravnati strop i osušiti ga.

Nakon što se nanosi sloj kitova i potpuno je sušen, ponovo nanesite površinu.

Zemlja se ne događa mnogo.

Zbog toga se nanosi nekoliko slojeva.

Što više tla - što je jača površina stropa.

Što je jača površina, to će bolje biti zalijepljen.

Što će jači.

Važno je!

Ako materijal leži kod vas, na primjer, u garaži, prije nego što nastavite s njegovom instalacijom, trebali biste ga dovesti unaprijed u prostoriju u kojoj će se zalijepiti.

Tako da se zagrije na sobnu temperaturu i uzima istu vlažnost.

Skupština

Prije svega, trebali biste zalijepiti alate, materijale i čvora.

To uključuje:

  • stepladder ili bilo koji drugi skelar;
  • konstrukcijski nož (koristan ako proizvod ima neujednačenost i treba ga rezati, a za montažu postolja);
  • ljepila;
  • brtvilo (potrebna prilikom postavljanja ploča za podlogu);
  • krpe za uklanjanje ostataka ljepila.

Započnite s označivanjem.

Nikad nemojte lijepiti stropne pločice počevši od zida.

Uostalom, zid može biti neravnomjeran, a onda će i elementi početi ponoviti ovu zakrivljenost.

Da biste to učinili, pronađite ga.

Od kutova do kuta na dijagonalu povucite dva užeta.

Njihovo središte je središte.

Sada biste vizualno podijelili strop na četiri dijela.

Za to su dva križanja koja prelaze središte na poprečni način.

Iz ovih se linija počinjemo lijepiti ploče.

Kako bi se stvorio poseban reljef na stropu, na stražnjoj strani bešavne pločice nalazi se strelica.

U tom je smislu sljedeći proizvod trebao biti zalijepljen.

Kada dođete do zidova, obično se događa na takav način da cijeli element ne odgovara točno.

Obično se materijal mora smanjiti.

Obavite ovaj postupak s oštrim nožem.

Prekidač je strana koja se postavlja na zid.

To je u redu, jer ako rezanje ne uspije, spoj će biti zatvoren podnožjem.

Budući da je luster objesio na sredini stropova, kutove pločastih proizvoda koji se približavaju u sredini trebaju biti izrezani.

Koja će ljepila stati i kako se primijeniti?

Za lijepljenje stropnih pločica, možete koristiti ljepilo "Titan" ili "Dragon", tekući čavli "Moment-instalacija", akrilni kit.

Većina ljudi koristi "Titan".

Ljepilo treba nanijeti u sredinu i svaka tri centimetra.

Potrebno je pričekati nekoliko minuta i čvrsto pritisnite materijal na strop.

Ako ljepilo izlazi ispod ploče, odmah ga ukloniti krpom ili spužvom.

Recenzije

Naravno, bešavni stropni pločica ima mnoge prednosti. Vizualno izgleda savršeno glatko. Nakon instalacije gotovo da nema smeća. Sve se radi vrlo brzo. I samo jedan minus je teško lijepiti. Clay se ne isušuje jednako brzo kao što bismo željeli.

Olga, Nizhnevartovsk

Odlučili smo napraviti popravke u spavaćoj sobi. S podom i zidovima su davno definirani. Imao je strop. Prema savjetu smo odabrali bešavnu pjenu polistirensku ploču "Format". I nikad se nisam žalio! Dvije godine, kao što je postavljena pločica, i dojam da je stropni štukatura postavljena. Gotovo ništa drugačije!

Marina, Tomsk

Očigledno oni koji nisu mogli normalno pokleit, fiksiraju pločicu odmah nakon primjene ljepila.

Ali morao sam malo pričekati.

Instalacija je vrlo jednostavna.

Glavna stvar: pripremiti visoku kvalitetu površine i napraviti oznaku.

I nemojte žuriti!

Video o stropnoj pločici bez šavova "Format":

Tada je kvalitetan prekrasan strop zajamčen!

Polistirenske stropne pločice FORMAT injection - pregled

"A t-aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa)") Strop bez šavova sa stropne pločice - je li uopće?)

Ako ste otvorili ovaj pregled, to znači da ste u gubitku s izborom "stropne pločice" ili još "stropne strop", da, također smo se suočili s ovim izborom. Pa, to je dobio moje ruke na recenzije na popravak i onda sam odlučio obavezno počnite od stropa, budući da smo sami započeli s popravkom, zašto uzalud, zašto? "Kažem vam kasnije." Bilo je malo recenzija, a sve njih nisu jednoznačne, a nakon nekoliko isječaka iz Yutyubea, i usput, a ne jedan pozitivan komentar od tamo, još uvijek smo uzeo i. kupio bešavne stropne pločice.

Koja je njegova prednost:

  • - OU, očito, u usporedbi s napetosti - to je niska cijena i brzina "instalacije".
  • - Možete se držati, i za jednu večer, bez puno napora, što smo zapravo učinili.
  • - Ako se opet uspoređujete s napetosti, ekološkom prihvatljivošću materijala. Stropni strop ponekad štetniji od stropne pločice.
  • - Svjetlo kao pero, vrlo je lako transportirati, kupiti i donijeti, savršeno.
  • - Ne zahtijeva pažljivu pripremu stropova prije lijepljenja, ako, naravno, nemate kredu od lazanja, iako mislim da bi se za ljepilo "trenutak" i viskozna kapljevina čvrsto držali, jer su razlike između ploča udaljene 5 (5) centimetara s nama.
  • - Lako je zamijeniti razmaženu pločicu, a ne cijelu rupu mrežu spuštenog stropa.
  • - Pa, stavit ćeš se - kako ćeš se držati, nekako će se riješiti), odmah se sjetite bajke o "Vovki u Tridentity Kingdomu". S obzirom da smo pokušali, postalo je tolerantno. Naravno, meni se to ne sviđa, ali nemam ni želju da se "sruši i ljepim sve opet" sutra.

Započnit ću objašnjavanjem našeg rješenja. Uopće nisam prepoznao stropnu ploču, smatrao sam ga reliktom prošlosti i nije vidio ništa dobro u njoj, ali samo ime "bešavne pločice" zvučalo je vrlo primamljivo. Iz nekog razloga odlučio sam da s dobrom pripremom stropa za lijepljenje izbjegavamo sve incidente kada se lijepimo, a tekući nokti za ljepljenje učinit će to lakšim. Naravno, u našem slučaju s užasnim padom ploča u stropu bilo bi izvrsno rješenje za instalaciju stropnih stropova, ali nismo imali takvu priliku i bilo bi deset puta skuplje za novac, pa smo prvi puta uspjeli koristiti pločicu Oblikovanje.

Ono što smo imali i koje su se probleme morali suočiti:

Zalijepili smo pozadinu u dvoranu, stan je u starom Hruščovu. Spremni smo za lijepljenje pločica. unaprijed. Pozadina smo svi stari izbrisana, i prva stvar odbacila je sve žbuke na zglobovima između stropa i zida.

Da, kao i prije, popravili su u starim Hruščovim kućama, smatrali su se moderanima i skupljima. Samo u slučaju zida premazati, neka se osuši. Nešto slično ispunila tu strašnu kap, koji je, usput rečeno, uvelike spasio našu situaciju, ako to nismo učinili - pločica bi se jednostavno prepolovila ili oklijevala zbog napetosti s obiju strana.

Stoga, ako postoje barem neke nepravilnosti na stropu, kapi - sve to bi trebalo biti hitno kit i nakon sušenja brušenje, tako da je strop bio glatki. Ako je strop sasvim neravnomjeran i nema želje da nešto popravlja, možete ga pokušati držati i tako, ali zglobovi će zasigurno biti vidljivi, a što je veći pad ili bilo kakva neujednačenost - to će bolja veza biti vidljiva, a umjetnim osvjetljenjem te zglobove vidljiva, ali zbog debljine pločica ne bi trebala izgledati stara pozadina, pa, ovo je savjet za lijen.

Temelj za lijepljenje pozadine pokazao se najviše na način na koji su mogli - izravnati

Kvaliteta stropnih bešavnih pločica "Format":

Rasprave i recenzije na forumu u Novosibirsk - NGS.DOM

Kuća, zgrada, popravak

Stropne pločice

17.11.03. 17:20 Odgovoriti na poruku Doktor user stropna pločica

Nemoj me vikati! Ja sam također osoba. ©

Odgovorite na poruku Re: Stropna pločica korisnika Count

11/17/03 10:19 odgovoriti na poruku Re: Stropna pločica korisnika Doktor

11/18/03 8:42 AM Odgovoriti na poruku Re: Stropna pločica korisnika Doktor

11/18/03 9:57 AM Odgovoriti na poruku Re: Stropna pločica od ed-dy

11/18/03 9:58 AM Odgovoriti na poruku Re: Stropna pločica korisnika Doktor

11/18/03 13:13 odgovoriti na poruku Re: Stropna pločica korisnika Doktor

Sve što nije paralelno, a ne okomito, a zatim se okreće. (c) DMB

11/18/03 1:17 odgovoriti na poruku Re: Doktor strop pločica

Sve što nije paralelno, a ne okomito, a zatim se okreće. (c) DMB

Odgovoriti sa citatom Re: Ceiling tiles by Alexis

18.11.03. 14:10 Odgovoriti na poruku Doktor user stropna pločica

Odgovorite na poruku Re: Korisnikova stropna pločica Anonimni korisnik

18.1.2003. 14:51 Odgovor na poruku Re: Doktor stropna pločica

Dekorativna stropna ploča od polistirenske pjene Format - Stropne bešavne pločice, čak i bez šavova!

dostojanstvo

mane

detalji

Odlučili smo napraviti popravke u mojoj sobi, a zatim je bilo pitanje o tome što učiniti sa stropom, spušteni strop i mogućnost da gipsana ploča više nije dostupna, nisam htio izgubiti visinu stropova, a razdvajanje je potrebno ukloniti, a to je tek nedavno instalirano.

I ovdje je bešavna pločica "Format" bešavne pločice uhvatila moj pogled u trgovini, nakon čitanja na internetu proizvođač jamči strop bez šavova i jednostavnost pri lijepljenju, bili smo zadovoljni i zainteresirani. Izbor pločica u trgovini Dobar sustav za svaki ukus, ukras i cijenu. Odlučili smo se za stropnu pločicu VICTORIA, laminirano, a također je moguće da se može oprati i slikati.

Vrstu stropnih pločica "Victoria" s vrha.

Vrsta stropnih pločica "Victoria" s dna. Postoje strelice koje trebaju biti orijentirane prilikom lijepljenja i mjesta za primjenu ljepila.

Na stranama pločica nije ni, ali u valovima, načelo spajanja i lijepljenja sastoji se u povezivanju valova jedni s drugima. No, u praksi se pokazalo da je nemoguće savršeno spojiti gdje i gdje ostaju pukotine, unatoč činjenici da su sve učinile prema uputama i čak su pločice zalijepljene zajedno s papirnatom trakom.

Ovdje se prikazuje kako spojiti valove zajedno.

Jednostavno se međusobno nisu lijepile primijenjene pločice.

Ljepljene pločice preporučujemo da budu vezane zajedno s papirnatom trakom, kao što je to slučaj kod fotografije, naravno, učinili smo, ali po mom mišljenju to ne pomaže jer je pločica prvobitno pečena nije idealno za lijepljenje. Ne, naravno, izgleda na strop puno bolje i ljepše od običnih pločica, ali ako pogledate izbliza različitim kutovima i kutovima, još uvijek možete vidjeti praznine.

Čak i kao dokaz da pločice nisu otisnute s vrlo visokokvalitetnim fotografijama, morali su ukloniti dodatne dijelove plastike od pjene, a to bi stvorilo dodatne smeće, ako ne bi bilo pukotina, bilo bi puno više.

Bilo bi dobro da se rijetko pojavi dodatna pjena, ali je bila na svakoj pločici u većoj ili manjoj mjeri.

Ovaj paket toli neispravan je pokazao se kao toli iz drugog mjesta, ali na njemu je bilo više pukotina nego na drugima, kao što se vidi na slici na jednom mjestu, što se savršeno uklapa, au drugom se ne dobiva kao da ga ne pokušavate uvrtati. Dobro je da se to dogodilo, a ovaj je paket bio zalijepljen preko kabineta i nije osobito vidljiv.

Ova fotografija prikazuje spoj četiriju pločica i jasno je da je sve ispravno spojeno, ali se postupno pojavljuju sve pukotine.

I ovdje, u drugoj perspektivi, pokazalo se da još uvijek postoje praznine, a pločica još uvijek nije savršeno besprijekorna.

Pogled stropa iz drugog kuta, uopće nema utora.

Pogled na strop prije nego je pločica bila zalijepljena. )))

Bottom line: Bolje, naravno, od običnih pločica, i ljepše, ali treba neki posao od proizvođača. Pa, ili po mom mišljenju, bilo bi iskreno istaknuti da postoje neke pogreške u pločici i dalje postoje.

Besprijekorne stropne pločice: prepoznatljive osobine i sorte

Među raznovrsnim materijalima za završnu obradu, neki se razlikuju po vizualnoj privlačnosti i niskim cijenama. Razgovarajmo o osebujnim značajkama i vrstama bešavnih stropnih pločica.

karakteristike

Bezbrižna pločica za dekoraciju stropova danas je vrlo popularna. To se objašnjava praktičnosti, troškovima proračuna i ostalim prednostima ovog materijala.

Ova varijanta stropnih obloga predstavila su proizvođači u velikom asortimanu. Među raznovrsnim dizajnom možete pronaći pločice za svaki ukus. Što se tiče ugradnje, može se lako izvesti samostalno.

Glavna značajka ove tehnologije dorade je iluzija jednog premaza. Šavovi između ploča su gotovo nevidljivi, tako da je strop glatka i prekrasna. Istovremeno, većina modela ima izražajni olakšanje, što interijer čini posebno zanimljivim.

Ploče su obično izrađene od polistirena. Materijal podvrgava posebnoj obradi. Rezultat su tanki i lagani kvadrati s zakrivljenim rubovima. Veličina svake pločice nije veća od 50 cm. Ljepljive su jednostavno i jednostavno, bez profesionalnih vještina.

Prednosti i nedostaci

Prednosti stropnih pločica su očite:

  • Niska cijena. Prva stvar koja privlači pažnju je prihvatljiva cijena crijepa, posebno u usporedbi s drugim materijalima.
  • Jednostavna instalacija. Možete uštedjeti novac ne samo na samu kupnju, već i na instalacijski rad. Izrada stropova pomoću ove tehnologije je moguća bez usluga stručnjaka. Ne morate unaprijed dovesti površinu stropu na idealan, brtvljenje najmanjih grešaka i iskrivljenja. Konačna pokrivenost u svakom slučaju bit će vizualno jednaka. Osim toga, zbog kompaktne veličine panela s polaganjem može nositi čak i jednu osobu.
  • Praktičnost. Prevlaka ovog tipa ne "skriva" visinu prostorije, za razliku od suspendiranih ili napetih struktura. Zbog ove značajke, popločavanje je idealno rješenje za apartmane i kuće s niskim stropovima.
  • Toplinska i zvučna izolacija. Materijal je u mogućnosti pružiti dodatnu zaštitu od vanjske buke.
  • Jednostavnost njege. Pokrivanje se lako briše od onečišćenja, bez zahtjevnih posebnih sredstava.
  • Estetska privlačnost. Po želji možete odabrati opciju s reljefnim uzorcima ili potpuno glatkom modelu. Bogata paleta uključuje klasičnu bijelu boju, nježne pastelne boje, svijetle mogućnosti, pa čak i proizvode s uzorkom u boji. Ako je potrebno, takav strop može biti oslikana ručno. To vam omogućuje skladno uređenje bilo kojeg dijela kuće, uključujući sobe, hodnik, kuhinju, pa čak i kupaonicu.

Postoji nekoliko nedostataka takvim pločicama:

  • Ona jedva dopušta zrak.
  • S jakim temperaturnim promjenama premaz može biti deformiran.
  • Krhka struktura zahtijeva pažljivo rukovanje materijalom tijekom instalacije i rada.

Stropne pločice klasificiraju se prema metodi proizvodnje.

stisnut

Ova vrsta je najpopularnija. Izrađena je od polistirenske pjene. Tijekom utiskivanja na visokim temperaturama, listovi materijala postaju gušći. Rezultat su kvadratične pločice s debljinom od oko 5-7 mm. Širina svake od njih iznosi 50 cm.

S druge strane, polistirenski proizvodi podijeljeni su u nekoliko vrsta:

  • Pločice s kovrčanim rubovima. U ovom slučaju, krajevi proizvoda izrađeni su u obliku vala ili cik-cak. Ovaj oblik omogućuje da ploče više čvrsto pristaju jedna s drugom. Šavovi su praktički nevidljivi.
  • Modeli s ukrasnim ispunom. Svaki detalj ukrašen je uzorkom koji skriva pogreške na pristajanju.
  • Proizvodi s užljebljenim rubovima. Takve ploče idealno su međusobno povezane zbog pažljivo verificiranih geometrijskih parametara i kutova.

ubrizgavanje

Ova vrsta je pouzdanija i izdržljiva. U procesu proizvodnje materijala granule se lijepe zajedno. Debljina takvih proizvoda doseže 14 mm. Veća dubina omogućuje jasniji uzorak.

ekstrudirani

Ploče ovog tipa imaju debljinu ne više od 3 mm. Međutim, oni su mnogo jači od dvije gore opisane sorte, što je objašnjeno posebnim postupkom materijalne proizvodnje. Varijante crteža i tekstura također su raznovrsne. Ova realistična imitacija štuko, tekstura tekstila i sve vrste mogućnosti boja.

Odabir između tri vrste pokrivenosti trebao bi se osloniti na financijske mogućnosti. Najisplativiji je prvi, prešani oblik. Vrlo je prikladan za koncizan dizajn prostorije.

Ako želite dobiti originalniji teksturirani strop, bolje je odabrati drugi ili treći izgled.

Dizajn i tekstura

Dizajn bešavnih pločica je raznolik. To daje puno mogućnosti za zanimljiv dizajn.

Za one koji vole klasične i stroge interijere, odgovara glatkim mogućnostima. Takve prevlake nikad ne izlaze iz mode. Ako je vaš dekor pun svijetelenih boja, raznih tekstura i pribora, ova će vam opcija također odgovarati. Strop nepretencioznog dizajna neće odvratiti pažnju od interijera, omogućujući vam da vidite svaki detalj.

Što se tiče volumetrijskih tekstura stropnih ploča, to mogu biti valovi, geometrijski oblici, leptiri, zvijezde, cvjetni ukrasi i tako dalje. Štoviše, prevlaka može oponašati opeke, štukaturu i druge završne materijale. Crtež može biti što je moguće više reljefa (3D efekt) ili se samo malo ističe na glatkoj površini.

Što se tiče boje, većina kupaca preferira klasičnu bijelu verziju. Takav materijal osvježava sobu, daje unutarnju lakoću i prozračnost. Sposobnost bijele boje za širenje prostora djeluje ovdje, stvarajući atmosferu prostranosti i svježine. Za male površine takav će dizajn biti najoptimalniji.

Ponekad su bijele pločice ukrašene zlatnim ili srebrnim sjajom. To mu daje posebnu šik. Također, slike mogu biti istaknute s osjetljivom nijansom ili svijetlom i dinamičnom bojom.

Neki modeli crijepa su potpuno obojeni. Posebno učinkovito izgleda kada oponaša teksturu drveta, mramora ili opeke. Prirodna boja snimljenog materijala poboljšava vizualnu sličnost.

Boja pločice su malo manje popularna, iako izgleda jednako dobro kao bijela. Verzija bež boje će odgovarati ljubiteljima tihih toplih tonova, a meka ružičasta može ukrasiti djevojčinu sobu.

Svijetli strop (crvena, plava, ljubičasta) - odlučna odluka. Takve proizvode odabiru kreativni ljudi skloni eksperimentiranju.

Proizvođači i recenzije

Većina kupaca koji su ukrašavali svoje prebivalište sa stropnim pločicama zadovoljni su rezultatom. Pokrivanje savršeno skriva zakrivljenost stropova, bez smanjenja visine prostorije. Nezavisna montaža materijala ne zahtijeva posebne vještine. Ploče su lijepljene brzo i jednostavno.

Zadovoljava kupce i privlačan izgled rezultirajućeg premaza, te mogućnost širokog izbora dizajna i boja. Mnogi boje svoje vlastite pločice, što je osobito prikladno prilikom ponovnog popravljanja. Prilikom nadogradnje završne sobe ne morate ukloniti staru pločicu i zamijeniti ga novom. Dovoljno je pokriti materijal slojem svježe boje, a strop će ponovno zasladiti.

Materijal je jednostavan za korištenje. Laminirane površine mogu se prati deterdžentima, a modeli sa zrnastom teksturom obrisati suhom krpom.

S obzirom na nedostatke ovog materijala, korisnici primjećuju sposobnost površine da apsorbira mirise i masnoću. U tom smislu, u kuhinji se preporučuje korištenje proizvoda bez izražene teksture koji omogućuju mokro čišćenje.

Također, u sobama s popločanom stropom ne preporuča se korištenje ravnih lustera i svjetiljki kako bi se izbjegla deformacija premaza. Bolje je odabrati rasvjetne uređaje koji se mogu spustiti najmanje 25 cm od stropa.

Bolje je davati prednost štednji energije ili LED svjetiljki, koji, za razliku od konvencionalnih, znatno se zagrijavaju.

Najpopularniji proizvodi iz proširene polistirenske tvrtke "Format". Kupci su zadovoljni kvalitetom panela i njihovim izgledom.

Mnogi ljudi vole dizajn crijepa tvrtke Antares, međutim, po bližem ispitivanju robnih marki, može se primijetiti lagana zakrivljenost rubova. To ga čini teškim za stvaranje idealnog pokrova, iako ne previše brzi vlasnici tvrde da to ne pokvariti ukupni izgled stropa.

Govoreći o stranim proizvođačima, valja istaknuti da su kineski proizvodi manje debeli i niže kvalitete, ali europske marke obično oduševljavaju korisnike dobrim proizvodima.

Savjeti za odabir

Kako bi kupnja bila uspješna, obratite pozornost na neke važne točke:

  • Stropne pločice trebaju biti savršeno ravne. Obratite pažnju na glatkoću proizvoda, ako nema uzorak. Ako postoje uzorci s teksturom, provjerite njihovu jasnoću. Ploče ne smiju biti deformirane ili usitnjene. Najvažnije je provjeriti stanje rubova materijala. Integritet konačnog premaza ovisi o idealnosti ruba.
  • Važno je ne samo stanje prednje strane ploča. Obratna strana također mora biti jednaka i ravnomjerna. Prisutnost udubljenja ili izbočenih čestica može utjecati na nepropusnost materijala na strop i njegovu pouzdanost.
  • Ako je moguće, provjerite snagu proizvoda. Uzmite jednu pločicu za rub i držite je nekoliko sekundi. Ako materijal nije visokokvalitetan, može se ispucati.

Značajke oblikovanja

Strop bi trebao biti glatka i lijepa, jer ovu pločicu trebate pravilno položiti:

  1. Za početak, vrijedno je izračunati koliko ploča ćete morati ukrasiti sobu. Podijelite stropnu površinu prema području jedne pločice. Na primljeni iznos dodati još 10%. To je neophodno u slučaju da slučajno poremetite nekoliko. Također uzima u obzir i obrezivanje proizvoda.
  2. Pripremite potrebne elemente za instalaciju. Osim osnovnog materijala, trebat će vam postolje. To će vam omogućiti da pažljivo mjesto mjesto na spoju zida i stropa. Primer je koristan za pripremni rad, a ljepilo je korisno za proces popravljanja ploča. Da biste označili, trebate još nekoliko stavki. To je olovka, vrpca, razina i olovka.
  3. Pripremite površinu. Strop ne bi trebao imati jake distorzije i velike pukotine. Poravnajte je s kitom i premazom. Glatko površina, to će lakše držati materijal i manje ljepila koja vam je potrebna.
  4. Napravite markup. Prvo označite središnju točku. Zatim kroz njega izvući dvije okomite linije.
  5. Zatim možete nastaviti s instalacijom. Crijep se može postaviti na dva načina: strogo okomito na zidove ili dijagonalno. U svakom slučaju, instalacija počinje od središnje točke.

QWERTY.Forum

Stropne pločice..

Otajstvo 10/16/2006 12:50

Guest_ULTRAPHAZE_ * 10.22.2006, 14:43

Mystery (10/16/2006, 13:50) napisao je:

Kazneno djelo 10/23/2006, 15:26

Mystery 25.10.2006 13:36

ULTRAPHAZE (22.10.2006., 15:43) napisao:

Balder 25.10.2006 19:09

Mystery (10/25/2006, 14:36) napisao je:

ThinneR 26.10.2006. 00:42

Mystery 10/30/2006 19:46

ThinneR (10/26/2006, 0:42) napisao je:

Balder 30.10.2006. 22:58

Mystery 10/31/2006, 14:38

Balder (30.10.2006, 22:58) napisao:

ThinneR 11/01/2006 02:01

Mystery (10/30/2006, 19:46) napisao:

200 rub litre. bolje se razmazite tankim slojem.

Priložene datoteke

  • P1010007.JPG37,06K 507 Preuzimanja:

ThinneR 11/01/2006 02:23

Balder (30.10.2006, 22:58) napisao:

Balder (30.10.2006, 22:58) napisao:

WART 11/12/2006, 17:22

ThinneR (11.1.2006., 2:01) napisao je:

200 rub litre. bolje se razmazite tankim slojem.

Bešavne stropne pločice: značajke izbora

Raspon materijala za završnu obradu stropu, predstavljen danas na tržištu građevinskih materijala, uočava se u svojoj raznolikosti. Proizvodi mogu lako zadovoljiti bilo koju, čak i najoriginalniju želju, budući da su izrađeni od vrlo različitih sirovina, mogu biti ispravni ili nepravilni, a također se razlikuju po bojama, troškovima, izdržljivosti, kvaliteti i ostalim karakteristikama.

Posebne značajke

Među vrstama ovog specijaliziranog materijala, bešavne pločice su vrlo popularne. Glavne prednosti takvih proizvoda su niska težina, dobri pokazatelji snage, dugi vijek trajanja, otpornost na vlagu i veliki izbor oblika, boja i tekstura.

Za proizvodnju bešavnih stropnih pločica koristi se ekspandirani polistiren. U gotovom obliku ima blago zakrivljene rubove. Upravo zbog ove osobine njegovog oblika, površina stropa, ukrašena ovim materijalom, izgleda kao integralni platno, s vizualno neprimjetnim šavovima na zglobovima elemenata. To znači da će obrezana površina biti skladno uklopljena u unutrašnjost i izgledat će mnogo više estetskom zbog vizualnog odsutnosti šavova i zglobova.

Kako bi se proizveli takvi proizvodi, koristite polistirensku pjenu koja se podvrgava određenoj obradi, što daje proizvodu savršeno bijelu površinu. Tekstura pločice može biti glatka ili s reljefnim uzorkom. Različite teksture omogućuju vam da implementirate različite opcije za nestandardno ukrašavanje stropne površine u prostorijama za različite namjene - to može biti kuhinja, dnevni boravak, hodnik ili kupaonica. Proizvodi savršeno oponašaju teksturu prirodnih materijala, kao što su rezbarenje drva, kao i mogućnosti ukrasne žbuke i štukature.

Debljina elemenata varira u rasponu od 3-15 mm, tako da slična stropna površina ne smanjuje visinu prostorije, u usporedbi s ostalim građevinskim proizvodima koji se koriste za iste potrebe. Instalacijski rad ne zahtjeva puno vremena - proizvodi se lako i brzo lijepe na bazu.

Crijep u pravilu ima dimenzije 50x50 centimetara, što omogućuje da čak i jedan stručnjak izvodi radove na instalaciji, koristeći najmanje pomoćne alate. Međutim, proizveden je ne samo u obliku kvadrata, zbog čega se na stropu mogu postaviti različiti izvornici.

Proizvodi ove vrste proizvode se pomoću tri različite tehnologije, iako koriste isti materijal. Razvrstavanje bešavnih pločica izvodi se na temelju metode proizvodnje. Postoje sljedeće vrste proizvoda:

  • Prešane pločice. Izrađuje se utiskivanjem pod utjecajem visoke temperature. Tijekom proizvodnje polistirolni listovi se sabijaju. Ovako oslobođeni elementi imaju debljinu od 7 mm, a oblik kvadrata je 50 x 50 centimetara. Na policama ove pločice šaljemo u pakiranju od 8 komada.
  • Proizvodi za ubrizgavanje izrađeni su debljinom od 8 do 14 mm, pravilnom geometrijom, s dubokim uzorkom na površini. Proces proizvodnje ovog tipa sastoji se u sinteriranju sirovina u posebnim spremnicima određenog oblika pri visokim temperaturama.
  • Ekstrudirana pločica proizvodi se miješanjem polistirena s tvarima koje dobivaju dobra svojstva pjenjenja pod pritiskom i visokim temperaturama. Rezultirajuća masa u obliku trake obradi se filmom i dijeli se u zasebne elemente. Film vam omogućuje da ponovite boju i teksturu prirodnih materijala - drva, kamena ili žbuke i raznih metala. Debljina ekstrudiranih pločica je 2-5 mm. Ovaj proizvod ima visoku cijenu, najjeftiniji je pločica prikazana u bijeloj boji.

Oblik stropne pločice podijeljen je u dvije vrste:

  1. s glatkim rubovima - proizvodi u obliku kvadrata, zbog posebnosti rubova što je moguće bliže jedno drugome tijekom ugradnje;
  2. s rubovima nepravilnog oblika - ovu kategoriju materijala predstavljaju proizvodi dizajnerskih marki. Korištenje takvih pločica omogućuje vam da unutarnje uređenje bude jedinstven i originalan.

Kako odabrati?

Da biste kupili stvarno dobar materijal za strop, stručnjaci savjetuju da se pridržavaju nekih pravila:

  • Proizvodi moraju imati glatki i glatki oblik, osim ako nije drugačije određeno postojanjem određenog uzorka i mogućnosti oblikovanja rubova. Ako pločica ima sliku, mora biti jasna i bez ikakvih grešaka.
  • Posebnu pozornost treba posvetiti rubu elemenata. Kvaliteta ove komponente ovisi o stanju gotovog premaza na stropu, kao i njegovu vizualnu privlačnost i neupadljive šavove.
  • Na poleđini pločice treba provjeriti nedostatak udubljenja ili udara. Takvi nedostaci nastaju zbog heterogenosti polistirenskih zrnaca.
  • Razina snage se testira vrlo jednostavnom metodom: morate uzeti proizvod za rub i držite je u zraku par sekundi. Ako su proizvodi loše kvalitete, na njemu se pojavljuje pukotina.

Strop, koji će biti ukrašen bešavnim pločicama, osim izvrsnih estetskih svojstava, također će se usporediti s povoljnim cijenama pristupačne i pristupačne. Cjenovni raspon ove vrste završnog materijala može se razlikovati ovisno o proizvođaču pločica, ali ukupni niski trošak ostaje nepromijenjen.

Stropne pločice

U nastavku dajemo cjeloviti tekst članka objavljenog u časopisu "DEMAND" 4/2009.

Iskusni ljudi upozoravaju: strop, zalijepljen polistirenskim pločicama, vremenom postaje žut, to je osobito vidljivo u kuhinji i kupaonici, gdje je toplo i vlažno. Da, u pravu su. Ali promjena boje nije najgora stvar koja zamke ljubitelji brzih i jeftinih popravaka.

Popravak odgođenog vremena

Opasna susjedstva

Kao što naziv implicira, polistiren se proizvodi od stirena. Međutim, taj je postupak reverzibilan i u kontaktu s zrakom, polistiren opet emitira stiren. To se događa čak i na sobnoj temperaturi, a ako je soba vruća i vlažna, brzina procesa se povećava. Međutim, ako je pločica izrađena uz poštivanje tehnologije, emisije stirena ne prelaze maksimalne dopuštene norme. Ako proizvodnja kršenja, posljedice mogu biti tužne. Živeći pod takvim stropom, osoba riskirate svoje zdravlje svake minute. Uostalom, opasnost od stirena povezana je s visokim kumulativnim svojstvima - ova otrovna supstanca vrlo slabo izlučuje iz tijela, akumulirajući se u jetri.

Lažna pločica ili certifikat?

Za testove je kupio strop pločice 9 stavki. Za gotovo sve uzorke (osim Martin-Plast) uspjeli smo dobiti sanitarno-epidemiološke zaključke ili laboratorijska ispitivanja. Svi dokumenti tvrde da je proizvod siguran. Odlučili smo se provjeriti i davati uzorke u laboratorij, gdje su bili podvrgnuti istim testovima koji se provode tijekom certifikacije.

Analize su provedene na brojnim parametrima. Među njima, miris, toksičnost i oslobađanje od 13 najopasnijih tvari - stirena, benzena, formaldehida, fenola itd.

Pokazalo se da se ne mogu pouzdati sve potvrde. Prema rezultatima laboratorijskih analiza, tri tipa pločica otkrivaju višak višak MPC-a za otpuštanje stirena u zrak: u uzorku Marbet "Manhatan" Sp.zo.o pločica, u Kristallovom formatu (proizvedenom od Formule LLC) zabilježen je višak od 4,75 puta, - 5,5 puta, iu formatu Lagom "713" (CJSC PF "Lagom") - čak 12,5 puta! Istovremeno, uzorci su imali higijenske certifikate i prodavali su ih u velikom OBI trgovini (Format, Format Lagom) i trgovini "Što trebate" (Marbet).

Prije objavljivanja tih očiglednih činjenica, poslali smo pismo proizvođaču (LLC Format) kako bismo mu pružili priliku objasniti i isključiti mogućnost lažnog. Naše je pismo primljeno, ali nije dobio nikakav odgovor. Rezultati laboratorijskih testova bit će objavljeni u časopisu "Potražnja" i upozoreni na regulatorna tijela. Sva tri uzorka uklonjena su iz ispitivanja kao iznimno opasna.

Ostale pločice također su izolirale stiren, ali u količinama koje se sanitarnim standardima smatraju sigurnima. Dakle, u ekstrudiranim stropnim pločicama - Decoplast, Martin-Plast "Ophelia", NMS "15k" - otpuštanje stirena je 2 puta niža od norme. Međutim, s obzirom na sposobnost ove tvari da se akumulira u tijelu, a takvi se rezultati teško mogu smatrati dobrim.

Najviše "bezopasni" uzorci bili su Decomaster, NMC sa, Kindecor. Izbor stirena od njih bilježi uređaje, ali njegova koncentracija bila je niža od vrijednosti koja se može mjeriti. Koncentracija ostalih štetnih tvari u svim pločicama bila je znatno niža od maksimalno dopuštenih.

Vrste pločica

Prema načinu proizvodnje polistirenskih pločica su ekstrudirani, ubrizgani i ovjereni.

Ekstrudirani crijep (laminat) je najraznovrsniji, izdržljiv i jednostavan za uporabu. Njegova glavna prednost je odlična higijenska svojstva. Gusta glatka površina zaštićena prašinom i vodootpornim filmom lako se pere i dobro se oporavlja nakon deformacije, što ga čini najkornim i trajnijim.

Lako se nositi s ovom vrstom pločica: kvadrati se dobro izrezuju i stvaraju glatku rubu. Rubovi pločica su blago savijeni, tako da na stražnjoj strani ima šupljina, što omogućuje sakrivanje nepravilnosti stropova. Ova vrsta pločica dolazi u različitim bojama, s ili bez uzoraka. Ali neće biti moguće ponovno ga slikati (u našem testu, iznimka je Kindecor pločica, čiji proizvođač tvrdi takvu mogućnost).

Pločica za ubrizgavanje (cast) mnogo je deblja od ostalih vrsta. Prema proizvođačima, moguće je s njim stvoriti "bešavni" strop: zahvaljujući tijesnom spajanju rubova "u utor", razmak između lijepljenih pločica ne bi trebao biti vidljiv. Materijal ima visoku toplinsku i zvučnu izolaciju. U pogledu higijenskih i nekih operativnih svojstava, ova pločica je međuproizvod između ekstrudiranog i ekstrudiranog. Na primjer, može se isprati ekstrudiranim, međutim, za razliku od potonjeg, nema premaz za vodu, tako da apsorbira vlažnost, iako je manja od pečenog. Pločice za injekcije mogu se bojati bojama topljivim u vodi, kao što je označeno. Nije tako krhka kao pečat, ali nema elastičnost ekstrudiranu.

Nedostatak pločice za ubrizgavanje je njegova cijena: to je 3-4 puta veća od cijene utiskivanja.

Pečat pločica je najjeftiniji, ali najmanje praktičan od svih. Njezina labava, porozna, neprevučena površina doslovno apsorbira prljavštinu, što je vrlo teško ukloniti. Istodobno se ne preporučuje da ga operi, iako je možete bojiti bojama topljivima u vodi. Bolje je kupiti takvu pločicu odmah s marginom, jer je vrlo krhka, a kod rezanja je teško postići čak i rubove.

Tablica 1 "Tehničke specifikacije i opći podaci stropnih pločica od polistirenske pjene"

SmartShop33 - zajedničke kupnje u Vladimiru: F * O * P * M * A * T - stropne pločice, stropni podnožje i drugi dekorativni materijali za završnu obradu od ekspandiranog polistirena - SmartShop33 - kupnja u Vladimiru

  • 9 stranica
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Posljednji "
  • Ne možete izraditi novu temu.
  • Tema je zatvorena

• Stropna pločica, stropni podnožje i drugi dekorativni materijali za završnu obradu od ekspandiranog polistirena. Isplata po primitku narudžbi. Bez minimalne plaće. Ocjenjivanje:

# 1 Varvara_mum

  • Stari stanovnik
  • Grupa: Org SP
  • Poruke: 5223
  • Prijava: 28. veljače 14
  • Naziv: Barbara
  • Grad Vladimir

Post je uređenVarvara_mum: 16. rujna 2016 - 14:32

  • 9 stranica
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Posljednji "
  • Ne možete izraditi novu temu.
  • Tema je zatvorena

Ostali odgovori u ovoj temi

# 41 v-berezkina79

  • Verificirani član SP
  • Grupa: Verificirani član SP
  • Poruke: 1061
  • Prijava: 20. veljače 13
  • Ime: Lena
  • Grad Vladimir, mons. Kommunar

# 42 Varvara_mum

  • Stari stanovnik
  • Grupa: Org SP
  • Poruke: 5223
  • Prijava: 28. veljače 14
  • Naziv: Barbara
  • Grad Vladimir

Post je uređenVarvara_mum: 12 Siječanj 2015 - 23:47

# 43 v-berezkina79

  • Verificirani član SP
  • Grupa: Verificirani član SP
  • Poruke: 1061
  • Prijava: 20. veljače 13
  • Ime: Lena
  • Grad Vladimir, mons. Kommunar

# 44 Varvara_mum

  • Stari stanovnik
  • Grupa: Org SP
  • Poruke: 5223
  • Prijava: 28. veljače 14
  • Naziv: Barbara
  • Grad Vladimir

# 45 Varvara_mum

  • Stari stanovnik
  • Grupa: Org SP
  • Poruke: 5223
  • Prijava: 28. veljače 14
  • Naziv: Barbara
  • Grad Vladimir

Post je uređenVarvara_mum: 18. kolovoza 2015. - 09:25

# 46 Irisha33

  • Verificirani član SP
  • Grupa: Verificirani član SP
  • Poruke: 4235
  • Prijava: 17. siječnja 11
  • Grad Vladimir

# 47 Varvara_mum

  • Stari stanovnik
  • Grupa: Org SP
  • Poruke: 5223
  • Prijava: 28. veljače 14
  • Naziv: Barbara
  • Grad Vladimir

# 48 Varvara_mum

  • Stari stanovnik
  • Grupa: Org SP
  • Poruke: 5223
  • Prijava: 28. veljače 14
  • Naziv: Barbara
  • Grad Vladimir

# 49 Nadejda

  • Stari stanovnik
  • Grupa: Učiteljica
  • Poruke: 5850
  • Prijava: 11. travnja 12
  • Ime: Nadam se
  • Grad Vladimir

Post je uređenNadejda: 12. kolovoza 2015. - 21:42