9 najboljih boja za strop

Bijela neizbrisiva prljavština, usisavač s pištoljem za raspršivanje, mrlje na stropu - slika "smo izbjeljivali strop" još uvijek baca u zastrašujuće predstavnike srednje i starije generacije u našoj zemlji. Srećom, aktivno razvija tržište građevinskih i završnih materijala predstavio mnoge alternative na ovu prirodnu katastrofu popravka. I najlakši način za one koji odluče ažurirati svježinu stropova u kući je slikanje. Mat, sjajni, teksturirani dizajn u boji lako se postiže pomoću uobičajene četke, valjka ili mlaznog pištolja.

Sve potrebe potrošača je razvrstavanje ponuđenih materijala i odlučivanje o tome koja je stropna boja bolja.

Koju boju strop trebam odabrati?

Vrijedi obraditi materijale za bojanje slijedećim čimbenicima:

  • Skrivanje snage (sposobnost boje za potpuno skrivanje prethodnog sloja uz minimalnu potrošnju);
  • efekt maskiranja;
  • bulk;
  • načine kako se brinuti za obojanu površinu;
  • trošak.

Ukupno trgovine nude 6 vrsta stropnih boja:

  • polivinil acetatna emulzija;
  • akril;
  • lateks;
  • silicij;
  • silikata;
  • impresivno.

Sve te boje su vodene suspenzije polimera i pigmenata, pa će se pravilno nazvati vodenom emulzijom ili vodenom disperzijom. Ali sve boje i lakovi na bazi vode različiti su po vrsti polimera, kojim se zovu boje. Također, postoji razlika u cijeni, ponudi boja i, naravno, u kvaliteti.

Dufa - najbolja sjajna boja za strop

Približna cijena za Dufa Superweiss (10 litara): 3300 rubalja.

Ova stropna boja pohvaljena je zbog svoje bjeline, svilene sjajnosti, izvrsne skrivene snage, trajnosti, izdržljivosti i razumne cijene proizvođača.

Ugodan sjaj je prioritet za većinu korisnika. Ne samo da naglašava čistoću boja, nego također pridonosi vizualnom povećanju volumena prostorije. Zato se Dufa često upotrebljava kad slikaju stropove u malim prostorijama i hodnicima.

U rasponu od proizvođača postoje dekorativni premazi koji stvaraju spektakularne uzorke na stropovima. To znači da je moguće eksperimentirati ne samo s nijansama i polutonima već i stvoriti izvorne optičke iluzije i različite zanimljive teksture na površini.

Naša ocjena: 10 bodova od 10

Svjedočanstva: "Zadovoljstvo je raditi s Dufom - sjajna boja".

Caparol - najbolja boja za strop u zemlji

Približna cijena za Caparol CapaSilan (10 litara): 3950 rubalja.

Ovo je jedan od rijetkih proizvođača specijaliziranih za silikonske boje za stropove.

Silikonski spojevi u procesu sušenja lako uklanjaju ili skrivaju manje nepravilnosti, hrapavost i pukotine u stropu. Silikonska boja Caparol može sakriti pukotine do debljine 2 mm.

Također, materijal ima visoku skrivenu snagu, pa čak i za jedan sloj savršeno slika površinu, lako se čisti i gotovo ne zagađuje, jer ima snažan učinak prašine i vodootpornosti.

Naša ocjena: 10 bodova od 10

Recenzije: "Po mom mišljenju, najbolja boja za stropove u neprikladenim sobama. Koristio sam ga za stropove u zemlji, i iako se kuća nije zimi zagrijavala, u proljeće su svi stropovi izgledali svježe oslikani ".

Dulux - najbolja mat površina

Približna cijena Dulux Magic White (10 litara): 3100 rubalja.

Dulux je najbolja stropna boja ako ste u potrazi za matiranom inačicom (ovo je proizvod napravljen u Velikoj Britaniji, jer ruske tvornice tvrtke ne mogu uvijek pohvaliti istu kvalitetu). Njegove osobine koje apsorbiraju svjetlost su tako dobre da gotovo potpuno prikrivaju sve male pogreške u stropnoj površini. Boja ima izvrsnu skrivenu snagu: dovoljno su samo dva sloja kako bi strop izgledao savršeno. Ako dodate nisku potrošnju po kvadratnom metru, ekološki prihvatljivost, širok izbor nijansi, jednostavna njega, neugodan miris i mogućnost primjene kompozicije na nepripremljenoj površini, tada postaje jasno zašto je boja toliko popularna, unatoč znatnim troškovima.

Naša ocjena: 9.7 bodova od 10

Cijena je visoka za ovu marku, a kvaliteta ruske boje nije stabilna.

Odgovori: "Nema nedostataka, osim cijene. Boja na stropu jako se suši, a već doslovno za pola sata nema mirisa u kući. "

"Halo" - najbolje pranje stropne boje

Približna cijena za Oreol Discount (13 kg): 900 rubalja.

Oreolna boja dobro se uklapa na površine i stropove bilo koje vrste, stvarajući gotovo savršenu matsku završnu obradu. Većina složenih kompozicija karakterizira visoka skrivačka brzina, osobito kada se radi o bijelim, pastelnim ili terakotnim nijansama. "Halo" u ovom slučaju nije iznimka. I još više.

Gotova prevlaka se suši brže od jednog i pol puta u usporedbi s drugim proizvođačima, savršeno se ispire i čisti. Informacije iz foruma i specijaliziranih web mjesta ističu boje "Halo" među ostalima i daje im najvišu ocjenu temeljenu na rezultatima stvarne uporabe.

Ocjena: 9.5 bodova od 10

Potrošnja koju proizvođač tvrdi ne odgovara uvijek stvarnim rezultatima.

Recenzije: "Dobar izbor po razumnoj cijeni. Slikano na staroj pozadini zora, rezultat je nadmašio sva očekivanja. "

Tikkurila - najkvalitetnija stropna boja na bazi vode

Približna cijena za Tikkurilla Euro 7 (9 litara): 2800 rubalja.

Tikkurila je odavno postala sinonim za riječ "kvaliteta" kada se radi o bojama i lakovima. Boje ove marke su sve prednosti koje potrošači traže:

  • čista boja;
  • neograničene mogućnosti bojenja;
  • trajnost;
  • prijateljstvo okoliša;
  • UV otpornost;
  • izvrsne performanse.

Tikkurila ima jedan nedostatak - cijena je visoka, ali mora biti plaćena za stvarno dobru kvalitetu. Istodobno, važno je shvatiti da se kvaliteta shvaća kao "pravi" Tikkurila, proizvod proizveden u blizini St. Petersburgu nije uvijek tako savršen.

Ocjena: 9.5 bodova od 10.

Prilikom kupnje morate biti pažljivi na mjestu proizvodnje boja.

Recenzije: "Dobra boja za strop - ne ostavlja tragove i brzo se suši".

Ceresit - najbolja silikatna stropna boja

Približna cijena Ceresit CT 54 (15 litara): 3300 rubalja.

Silikatne boje Ceresit prvenstveno su namijenjene fasadnim radovima, ali ih je također moguće koristiti u zgradi - uključujući i za stropove. Oni vole graditelje i potrošače s konačnim rezultatom, dobrom pokrovnom sposobnošću, ekološkim prijateljstvom, anti-gljivičnim svojstvima, jednostavnom brigom i trajnošću.

Boje cereta su prilično zahtjevne za bazu, a najbolje od svega pada na mineralne žbuke.

Ocjena: 9 bodova od 10

Boja "kapriciozan": samo ne obratite pozornost na bazu - i rezultat će biti nepredvidljiv.

Recenzije: "Primjena" Ceresite "brzo i vrlo jednostavno. Primijenjena je za slikanje uobičajene četke - strop izgleda sjajno. Ali morao sam patiti od žbuke. "

"Snowball" - najbolja kvaliteta u segmentu niske cijene

Približna cijena za boju SNIEZKA EKO (10 litara): 1400 rubalja.

Stropna boja ugodno iznenađena najboljom vrijednošću za novac. Pogodan za gotovo sve vrste površina, ima izvrsnu skrivenu snagu. Omogućuje savršeno kombiniranje površine različitih tekstura, što je često potrebno prilikom ugradnje suhozida na strop.

Gotovo sve opcije nisu jako otporne na vodu, ali su hipoalergijski i ekološki prihvatljive. Boje se lako zatamnjuju na željenu hladovinu. Nažalost, potrošnja boje određena od strane proizvođača razlikuje se od stvarne gotovo dvostruko, za koje "snijeg" dobiva veliki minus od nas.

Ocjena: 8.5 od 10 bodova

Odgovori: "Pokrivačka sposobnost bila je ugodno iznenađena, boja je vrlo ravnomjerno pala na strop i u jednom prolazu dobivate prilično visokokvalitetni bijeli premaz".

"Expert" - izvrsna bijela boja za stropove

Približna cijena za "Expert Washable" (14 kg): 850 rubalja.

Boje "Expert" - jedan od smjera boja i lakova tvrtke DEKART. Stropovi nakon primjene na njih proizvodi ove marke izgledaju stvarno bijele. To je za čistu i svijetle boje koje boje cijenimo majstori ukrašavanja. Stropne boje "Expert" imaju niz prednosti:

  • brzo osušiti;
  • ne gubite boju tijekom vremena, nemojte se rušiti i ne istrošiti;
  • bez sušenja nakon sušenja;
  • netoksičan;
  • izgledaju sjajno u sjaju i matu;
  • Pogodno za sve vrste površina.

Slikarstvo za nijansiranje nije uvijek uspješno, tako da je ova boja najbolje izabrati oni koji će bojiti strop bijelo. Drugi nedostatak koji su zabilježili korisnici je pretjerana gustoća. Taj se problem lako riješi razrjeđivanjem boje na željenu konzistenciju, ali ove informacije, nažalost, proizvođač ne napominje u uputama.

Ocjena: 8.5 od 10 bodova

Recenzije: "Izvrsna pranja stropne boje! Sviđa mi se jer se može nanositi na bilo kojoj površini, čak i na betonu, čak i na pozadini. "

"TEKS" - najbolja boja za strop u sobama s visokom vlagom

Približna cijena za Tex Pro (9 litara): 1600 rubalja

Boje ove marke pripadaju kategoriji vodenih, uglavnom polivinil acetata, iako postoje akrilatni lateks. To znači da je, po cijeni, materijal relativno jeftin, jednostavan za primjenu, praktički ne miris.

Slikano je TEX bojama prema njihovim katalozima, ali ova mogućnost nije predviđena za sve vrste materijala za lakiranje. Među kritikama proizvođaču najčešće se susreću: visoka potrošnja, strogi zahtjevi za tlo i nevažna stvarna skrivenost - boju se mora mnogo puta primjenjivati ​​kako bi se dobio pristojan učinak.

Pri odabiru boje "TEX" vrijedi zapamtiti značajke njege. Sve boje na bazi vode od polivinil acetata lako se isperu vodom nakon nanošenja, tako da strop koji se oslikava s njima neće se očistiti.

Ocjena: 8 bodova od 10

Recenzije: "Kada se nanosi ne kaplje i ne teče. Za kvalitetno popravljanje u Europi možda neće raditi, ali sasvim je važno bojiti strop bez skupih bez posebnih zahtjeva za kvalitetom. "

Kako odabrati najbolju boju za strop?

Visokokvalitetni popravak uvijek počinje s pažljivim odabirom materijala. Stoga, sljedeći savjeti neće biti suvišni:

  1. Pokušajte kupiti boje stranih proizvođača, puštenih iz njihove domovine.
  2. Čuvajte se krivotvorina, dakle, odaberite samo pouzdane trgovine i tvrtke.
  3. Usredotočujući se na karakteristike, uvijek razmislite o pogrešci.
  4. Za skrivanje i prianjanje, poslušajte preporuke stručnjaka.

Stropne boje - kapriciozan materijal. Ako ne želite promatrati uočavanje premaza, žutosti, heterogenosti ili ljuštenja, onda boju odaberite pažljivo, a rezultat popravka neće razočarati!

Stropni pregled boja

Slikanje stropa je jednostavan proces, posebno ako su boje i alati pravilno odabrani. No, izbor je upravo u izboru, jer je raspon modernih boja neobično širok. Postoje i mnogi proizvođači boja, a svaki od njih daje svoje proizvode izvrsnim oglašavanjem. Neiskusna osoba često se oslanja na mišljenje prodavatelja ili poznanika, u konačnici stječeći sve što nije potrebno.

Koja je najbolja boja za strop, nedvojbeno je prilično teško reći, jer svaka ima svoje osobine. Evo pregled najčešćih boja koje će vam pomoći da odlučite.

Najpoznatije marke boja su "snježna loptica", "dulux", "tikkurila", "tex", "caparol". Svi su traženi, imaju puno dobrih recenzija, sjajne za stropove, ali svaka od njih ima različite karakteristike. Kako se ne bi zamijenili izborom boje, to je vrijedno znati o ovim karakteristikama detaljnije.

Paint Snowball

Boje "snijeg" potrošači cijene za dugo vremena. Proizvodi ga poljska tvornica dioničkog društva Sniezka. Već nekoliko godina tvornica proizvodi samouvjereno postaju vođe, a sada ga koristi veliki broj kupaca. Prednosti boje uključuju takve osobine:

  • sigurnost;
  • visoka otpornost na trošenje;
  • trajnost;
  • dobra pokrivačka sposobnost;
  • propusnost pare.

Proizvodi "Snowball" obuhvaćaju boje na drugoj osnovi, namijenjene različitim površinama i sobama. Za stropove dostupne na akrilima i na bazi vode. Prikladno, boja za strop snijeg savršeno pokriva betonske stropove, drvene, gipsane ploče ili ožbukane. Bilo koja površina naslikana snijega će izgledati neusporedivo. Kada želite slikati susjedne površine različitih tekstura, to je gruda snijega koja će dati najbolji rezultat. Na primjer, ploče od gipsanih ploča na stropu često se ukrcaju na žbukanu površinu, a ne svaka boja pokriva ih jednako ravnomjerno. No, posebna boja snježne boje savršeno se bori s ovim zadatkom.

Za strop u vrtiću trebate koristiti boje s hipoalergenskim sastavom, a razvojni programeri "snowballs" također su se pobrinuli za to. Posebna Disney serija je apsolutno ekološka, ​​ne emitira štetne pare, izgleda sjajno i lako se čisti.

Ultra Belle snježni sloj izrađen na akrilnoj osnovi smatra se najjeftinijom bojom ove marke. Ima vrlo nisku klasu habanja, ali daje savršeno glatku, snježnu bjelinu matiranu završnu obradu. Za čišćenje od onečišćenja može biti samo suha, inače će se premaz jednostavno isprati vodom. Slikanje stropa ove boje je najpristupačniji završni izbor za cijenu.

No, snježna kugla IVF je mnogo stabilnija, iako ne tolerira ponovnu upotrebu pranja. Vrlo je zahtjevno, slikanje strop s takvom snježnom loptom će dopustiti površini da "diše", da će dati ravnom, glatkom sloj bez praznine i mjesta. S ECO snijega može sigurno slikati strop u vrtiću, spavaćoj sobi ili dnevnoj sobi, ne emitira štetne tvari. Ova boja je proizvedena uglavnom bijele, ali posebne boje pomoći će stvoriti bilo koju hladovinu. Prema klijentima, u njemu nema značajnih nedostataka.

Duluxova boja

Sve dulux boje se razlikuju po kvaliteti. Oni nisu previše viskozni, stoga se lako nanose, osuše vrlo brzo, nemaju oštre mirise. Strop koji im oslikao ima snježnobijeli, apsolutno jednak izgled. To se postiže zbog dubokog neprozirnosti, što savršeno skriva moguće nepravilnosti. Sve komponente ove boje su sigurne, a neke od njih daju sastav vlažnim svojstvima. Zahvaljujući tome, luksuzna boja može se koristiti za kupaonicu.

Ponekad kada slikate strop s drugim slojem boje, nedostaju mjesta. Teško je razlikovati osušeni sloj od novo primijenjenog, ako je sva boja bijela. Ali to se neće dogoditi ako obojite strop luksuznim proizvodima pod nazivom "Magic White": ova boja ima ružičastu boju kad se oslikava, ali čim se osuši, strop postaje divno bijelo!

I tu je dulux stropna boja srebrnih iona koji uništavaju štetne bakterije. Primijenite ga obično u vrtić. Proizvodi se i boje s dodatkom prirodnog voska, pridonosi zaštiti od prekomjerne vlage. Ako želite boju u boji, možete napraviti bilo koju rješenje u boji s deluxe proizvodima: osim bijelih boja, proizvođač također proizvodi različite boje. Zato su prednosti deluxe boje vidljive:

  • visoka sigurnost;
  • jednostavnost primjene;
  • vrlo brzo sušenje;
  • nema neugodnih ili jakih mirisa;
  • sposobnost čišćenja stropa od prljavštine;
  • trajnost;
  • gustoća premaza.

Istodobno, praktički nema nedostataka ovoj boji, mišljenja potrošača o tome su samo pozitivna.

Boja "tikkurila"

Boja "tikkurila" savršeno se drži na stropovima bilo koje vrste, bilo drvo, suhozidom, betonskim pločama ili žbukom. Njegov sastav omogućuje prekrivanje stropu tankim, ali vrlo izdržljivim, jedinstvenim slojem. Za mnoge, tikkuril stropna boja je postala najprihvatljivija opcija, jer ima najvišu kvalitetu i veliku paletu boja, kao i svjetlinu i bogatstvo nijansi. U svom sastavu često postoji posebna komponenta protiv plijesni, što je važno za strop u kupaonici.

Posebnu prednost ove boje može se nazvati njegovo duboko zamagljenje. Čak i tanki sloj potpuno skriva nepravilnosti, čini strop glatka, lijepa, vrlo uredna. Primjenjuje se vrlo lako, može se koristiti za slikanje i četke, i valjak. Ponekad se boja treba razrijediti tako da nije previše gusta. Svaki sloj se osuši na stropu oko pola sata, a potpuno sušenje odvija se nakon osam sati.

Boja je sigurna, bez oštrih mirisa, savršeno obojena u pravim nijansama. Pomoću nje možete pretvoriti najlošiji strop u savršeno lijepu površinu, a upotreba obojenih boja samo će dodati žalbu. Budući da njegova proizvodnja koristi samo prirodne prirodne sastojke, ova boja može pokriti stropove u dječjim sobama, u prostorijama u kojima žive alergijske osobe, u bolničkim odjelima.

Što se tiče negativnih ocjena, tikvitarna stropna boja često ima visoku cijenu. To odvraća neke kupce, prisiljavajući ih da traže više pristupačne opcije.

Tex boja

Tex boje proizvedene su u Rusiji. Oni su prilično dobro oslikani stropovi od betona, suhozida, žbuke ili drveta. Boje su paropropusne, tako da površina stropa ispod njih "savršeno diše". U pravilu se odabire bijela boja za stropove, ali proizvođači proizvode boje. Ove boje ne mirisaju, nema štetnog utjecaja na zdravlje.

Ovisno o vrsti boje, njihova sposobnost pokrivanja može varirati. Ako vaš strop nije jednoličan, trebate odabrati boju s velikom skrivenom snagom. Tako možete bolje slikati površinu. Općenito, tex boja pogodna je za suhe i mokre prostorije, jer imaju dobru otpornost na vlagu.

Nažalost, vrlo često Tex boja kritizira se zbog činjenice da je njihov životni vijek vrlo kratak, štoviše, previše boja se troši kada se oboji stropovi. To su glavni nedostaci, za ostalo Tex boja za strop je u prilično dobrom zahtjevu.

Boja "Kaparol"

Zaista popularna i tražena boja je "Kaparol". Brojne rečenice o njoj, kao i zahtjev koji uživa, dokazuju da je ova boja jedna od najboljih. Ključne prednosti:

  • izvrsna propusnost pare;
  • nedostatak otapala;
  • jednostavna primjena;
  • otpornost na abraziju;
  • dugo vrijeme obrade.

Potonja svojstva posebno su cijenjena tamo gdje su uvjeti za bojenje nepovoljni. Također je važno da oslikani strop ne izblijedi nekoliko godina, ne gubi atraktivnost, a boja na njemu ne pukne. Naravno, plafonska boja kaparol zaslužuje divljenje. Naravno, cijena takve boje je prilično visoka, ali samo izračunajte koliko biste potrošili na jeftinu boju, stavljajući strop u red svake godine? I "caparol" će trajati nekoliko godina savršeno, štedi vam novac i trud za popravke. Zanimljivo je da praktički nema negativnih ocjena o ovoj boji, osim ako ne dođe do neispravnog ili zakašnjelog.

Sve ove boje su od najveće potražnje, ali drugi proizvođači također su prisutni na tržištu. Nemoguće je napraviti pregled svih vrsta, tako da prilikom odabira vodite ugled tvrtke, recenzije drugih kupaca, potpunost informacija o paketu. Ono što je najvažnije, nemojte žuriti na kupnju.

Pažljivo provjerite datum isteka, cjelovitost paketa i pobrinite se da je boja pravilno pohranjena, a ne pretjerana. Takav temeljit pristup kupnji boje pomoći će vam kupiti kvalitetan proizvod i ne biti razočarani nakon što slikate strop.

Boje Sniezka - pregled

Na stropu je savršeno

Kupili smo ovu boju dvaput. Prvi put za slikanje samo stropova (suspendirana gipsana ploča), otprilike prije četiri godine, kad su popravljali u stanu. Ne sjećam se koliko je koštalo tada, ali sigurno nije jako skupo. Slikano stropove svugdje (u kupaonici, kuhinji i sobi), samo ova boja. Četiri godine se vrlo dobro utvrdila. Kad je došlo vrijeme da izaberu boju na stropovima za popravke u privatnoj kući, kupili su i Super mamac Snezhke i odlučili se slikati u apsolutno sve prostorije. Budući da smo sami popravili (mi zapravo nismo profesionalci), bilo je pogrešaka na stropovima. Boja je bila nanesena u dva sloja, a drugi sloj sakrio je apsolutno sve manje oštećenja na stropu. Ovo je mast plus ove boje. Prilično je gusta, pa kad je nanesena na strop, nije bila prskana, obojana soba i odjeća ostala su čista, bez kapljica. Bez jako jakog mirisa (ako stvarno osjetite miris, možete ga osjetiti). Ne znam je li prikladno za vlažne prostorije, ali smo pokrivali strop u kupaonici iu kuhinji, tijekom operacije nema komentara na boju. I još jedan plus ove boje, cijena. Neću reći da je to najjeftinija boja u trgovinama, ali ni skupo (kupili smo 7 kg za 246 hryvnija u trgovini).

Ako trebate napraviti i treći popravak, onda mislim da ćemo kupiti boju na stropu za Snowball. Zbog toga joj savjetujem svima.

Boja zidova - koja je boja bolja

5 godina na mjestu
Korisnik # 769324

Boja je stvarno dobra, samo obratite pažnju na broj nakon imena, 3 - mat, 7 - svilenkasto mat. 7 manje prljave i bolje pranje, ali i skuplje.

10 godina na mjestu
Korisnik # 120676

Savjetujte se s kvalitetom prljave boje koja je otporna na habanje. Hodnik i kuhinja bit će obojeni. Tikkurila, caparol, alpina, nešto drugo? Gdje potražiti?

7 godina na mjestu
Korisnik # 444600

Savjetujte se s kvalitetom prljave boje koja je otporna na habanje. Hodnik i kuhinja bit će obojeni. Tikkurila, caparol, alpina, nešto drugo? Gdje potražiti?

Tikurila i Kaparol, koji su otprilike isti u kvaliteti, imaju slične proizvode, na primjer, Luya 7 - Zamtex 7. Ali Alpina ih ne dolazi.
I u stvari, među matima nema toliko mnogo prljavih boja, ako se nešto dugo trlja s mazivom, ona će biti polirana i boja će ostati. Koliko ja znam, Kaparol je proizveo premium kotač, ali cijena je atomski tamo, ali je i mat i prati.

1 godina na mjestu
Korisnik # 2048749

U Minsku se pojavio silikatna i boja na bazi vode Biofa (Njemačka). Postoje boje. Mat površine i vanjske površine. Na kvalitetu i okoliš prijateljstvo nadilazi sve "shop" brandova.

6 godina na gradilištu
Korisnik # 491395

Nakon što sam pročitao "praktične savjete", ne smijem se obratiti pozornost na činjenicu da se kaparol ovdje preporučuje - kao što je najbolje, jer je i najskuplji, 2 (dva) puta skuplja od alpine, naravno, kad samo bojite i netko kupuje boju Uvijek je bolje slikati najbolje i najskuplje.
Prije 3 godine sam završio popravke u kući i odlučio slikati s Alpinom - s toniranjem sam dobio gotovo 1000 dolara (s kaparolom bih napravio više od 2000 dolara, sjenila je skuplje) (3 sobe, hodnik i kuhinja)
nakon 3 godine rada ne vidim nikakve probleme s bojom, trošenjem itd. savršeno se oslikava i pokriva, nema pruga ili mrlje, potrošnja boje je čak niža od očekivanog (drugi sloj je 2 puta manje boje od prvog oka)
pa savjetujem Alpini - možete uzeti,
. te o činjenici da ne doseže kaparolu, pa je potrebno ponuditi osobi - daj bojnik ili dva boju.
to je cijela priča

10 godina na mjestu
Korisnik # 112838

U Minsku se pojavio silikatna i boja na bazi vode Biofa (Njemačka). Postoje boje. Mat površine i vanjske površine. Na kvalitetu i okoliš prijateljstvo nadilazi sve "shop" brandova.

Koje su marke bolje? Navedite.

7 godina na mjestu
Korisnik # 444600

čitanje "praktičnih savjeta" ne može vam pomoći, ali pazite na to.

Pa kakvi problemi s bojom mogu biti kod Alpine. Uostalom, ona je obojena bojama, da, da, to je Kaparol)))) A sama Alpina brand pripada. i ovdje je Caparol. Samo Alpin životni vijek je 7 godina, a Kaparol je preko 15 godina. Da, i Alpina se može isprati sa zida u 30 prolaza, a Kaparol može izdržati preko 100. Da, a tu su i mnogi drugi pokazatelji za koje, najvjerojatnije ne sumnjate, pokazat će prednost njemačkog slikati. Ako trebate slikati iznajmljeni stan ili napraviti kozmetiku prije prodaje, onda stvarno nema smisla preplatiti, ali za sebe trebate pokušati napraviti kvalitetan.
Izgledam kao Bentley, ali neću ga uzimati, puno jede))) (c)

7 godina na mjestu
Korisnik # 441324

Benjamin Moore obojio je gotovo sve predmete, vrlo lijep premaz od vrhunskog segmenta, sastavljen od čistog ekološkog akrilika. trošak opravdava cijenu za 100% vrlo visoku skrivenu snagu. I nije ono sranje koje se nalazi u tikkurilu. Ranije Delux je također puštao ovo, ali onda je ponerfili.

Gdje si je našao u Minsku?

9 godina na mjestu
Korisnik # 171791

Prije 3 godine sam završio popravke u kući i odlučio slikati s Alpinom - s toniranjem sam dobio gotovo 1000 dolara (s kaparolom bih napravio više od 2000 dolara, sjenila je skuplje) (3 sobe, hodnik i kuhinja)

Stolne boje snježne boje pregleda

Odlučili smo obnoviti nedavno stvorenu dječju sobu, dobro, da oživi i dodamo svjetlost u sobu. Izabrali su savjet mnogih prijatelja tvrtke Snowball. Razumna cijena, širok izbor različitih cvjetova i važan čimbenik bio je činjenica da je boja izrađena od ekološki prihvatljivih materijala. idite u krevet vrlo glatko i praktički dobro premazite prvi sloj. brzo se suši i nema mršav miris. Bili smo zadovoljni rezultatom, ljeti planiramo popraviti u seoskom domu pa smo se odlučili za izbor boja.

Ocjena po recenziji 10/10 # 410

Kvaliteta boje "Sniezka" je visoka, isprobala sam ga na svoj primjer, kupila boju za bojanje zidova pri popravku stana, zimi sam popravila u kupaonici, jer je moj susjed izliven odozgo, volio sam činjenicu da gotovo da nema mirisa bio je to za mene bio vrlo važan u tom trenutku, boja glatko pada.

Ocjena po recenziji 10/10 # 573

Kupio sam prije tjedan dana, tri limenke boje ove tvrtke. Trebala sam obojiti ogradu i obnoviti trgovinu. Iako cijena nije bila najniža, ali kvaliteta boje premašila je sva očekivanja - dugo nisam vidjela tako zasićenu boju. Izražavam svoju zahvalnost ovoj tvrtki; ponekad je još uvijek vrijedno previše platiti za kvalitetu, ali budite sigurni da je sve ispravno.

Pregledajte rezultat 9/10 # 1439

Već nekoliko godina koristim Snowballovu boju, jako sam zadovoljan rezultatom, ne izblijedim čak ni na sunčanoj strani fasade verande, sve sam ga slikam od zidova do trgovine na ulici, sada sam kupio boje za pod, a ja ću pokušati ostaviti pregled, ali za sada nema pitanja.

Pregledajte rezultat 7/10 # 5142

Nedavno je napravio popravke, odlučio slikati zidove i dio stropne boje. Odabrali su Dulux Kid's Room - tvrtku poznatu i obećanu...

Jednom davno u zimi imala prisilnu zamjenu radijatora u mojoj kući, uzeo sam prvi radijator tvrtke "Konner" da izabere...

Pregled akrilnih stropnih boja

Ono što boju odabire za strop

Trenutno ima puno građevinskih materijala s kojima možete popraviti strop: to su stropovi, spušteni stropovi i zidni paneli itd. Međutim, stropovi od gline i oslikani vodenom disperzijom ili bojama na bazi vode još uvijek su vrlo popularni. Ovo je, prvo - jeftino i drugo - lijepo.

Koji su isti kriteriji za vođenje pri odabiru boje na stropu. Pa, kao prvo, da se savjetuju postoje određene marke boje, čime je javnost da neće, jer ti, dragi posjetitelji, koji žive u različitim zemljama i gradovima, a time i pokrenuti gledati na grad boje marke, kojih nije na prodaju - to je besmisleno,

Boje mogu biti sjajne i mat, polu-matirane su također moguće. Sjajne boje, kao što je poznato, sjajno sjajne, na stropu koji izgleda, kažemo, a ne toliko. Ne, možda netko voli imati "sjajni strop" kod kuće, ali osobno mi se ne sviđa. Osim toga, ako boju obložite sjajnom bojom, onda će se prikazati svi nedostaci u kitu: male jame, čvorovi i kvrga.

Dakle, odlučili smo o ovom pitanju - bolje je slikati strop mat-bojom.

Sad ćemo dodirnuti malo problema s pranje. Obojana površina ponekad mora biti oprana, ali boja se uopće ne može prati. Uglavnom jeftina boja ne pranje i, ako je na površini oslikana takvom bojom, da drži vlažnu krpe, vidjet ćete kako je to prekrasno namazano i pranje sve do kit. Ne preporuča se slikati strop takvom bojom jer ga želite ukloniti, ali to neće raditi.

Postoje boje koje:

Može se oprati sapunom;

Može se oprati četkom (dok se boju ne postane dovoljno vodootporna i izdržljiva).

Što se tiče pitanja ekološke čistoće, boja na bazi vode u tom smislu nije jako. Premda je slikala i nastavila slikati, ali je bolje koristiti boju disperzije u vodi. Isti vodeni sloj je akril, silikat i silikon.

Akrilna boja savršeno pada na površinu, zateže male pukotine i štoviše je vrlo lako očistiti. Preporučujem da koristite ovu vrstu boja disperzije u vodi.

Silikatne boje su dobre jer sprječavaju pojavu gljivica na površini, ali ne zatežu pukotine na način na koji akrilne boje rade.

Silikonske boje su još jedna velika vrsta vodenih boja. Silikonska boja stvara svojevrsni zaštitni film, savršeno očišćen i, u stvari, ne postaje prljava.

Što se tiče boje boja, onda ćete pomiješati gotovo bilo koji od vaših ukusa. Neće biti problema s tim. U nekim slučajevima, čak se ništa neće morati miješati, jer je boja već prodana gotovo u bilo kojoj boji. Koju boju odabrati - ovisi o vama, ali volim slikati stropove u klasičnoj bijeloj boji.

Recenzije akrilne boje sniezka eco

Loofah (dufa)

Imamo kćer koja još uvijek želi slikati na zidovima u njenim 3,5 godine, odlučili smo ponovno obojiti samo zbog zidova koji su izbrisani. Nakon slikanja Dufa - brišem sa zidova bilo kakve crteže moje kćeri, čak i olovke. Koristim spužvu za jela i vile. Dakle, visoko preporučiti! [Odgovor] [Otkaži odgovor] Andrey je napisao (a) 12. kolovoz 2012 u 16:16 Kupio dyuf lak za parket. pravi sranje. Na abraziju apsolutno nije otporna. Osušeni lak uklanja se noktom. Nakon primjene nekih mjesta iz nekog razloga mat, iako je lak prodan pod markom sjaja. Općenito marka lufa simbol schlock [Odgovori] [odustati od odgovora] Jurij napisao (a) 4 siječanj 2012 u 21 :. 11kupil akril Superweiss tvrtka Dufa bijelo obojana strop u dnevnom boravku, boja je morala primijeniti nekoliko slojeva suhe nedostataka boje brusiti mnogo šljukati papir i jako se žalio što sam općenito kupio i koristio ovu bezopasnu boju, kako je naznačila oznaka, nakon nekog vremena bilo je snažne bolove u glavi, bilo je groznica, bol u hramovima, okretanje glave, dijete razvilo kašalj i upalu respiratornih nyh načina, počeo proučavati sastav boje, ispada ana sadrži puno čestice titan dioksid koji uzrokuje te pojave, možete provjeriti za sebe ili pročitao studiju, ja ne savjetujem da kupi [Odgovori] [odustati od odgovora] - Ilja napisao (a) 26. kolovoz 2012 u 12: 20A Niste znali da bi boja bila bjela, svi proizvođači koriste titan dioksid? I da pri primjeni bilo koje boje morate nositi respirator? I sigurnost boja na bazi vode znači nedostatak organskih otapala. I ostali "čari" građevinske kemije ostaju. Dakle, ne u slučaju boje, već u vašem neznanju. Sastav je pročitan NAKON prijave, a ne prije kupnje

Usput, za crnu, čađa se dodaje u temeljnu boju.

I velika većina kućanskih proizvoda također nisu vitamini sadrže [Odgovor] [Otkaži odgovor] Marina napisao (a) 15. prosinca 2011 u 20: 01 Jučer sam obojio strop sa DUFA boje Mattlatex Keramika. Nisam razumio kako se nanosi s prskalicom, ako je tako gusta da se teško može nanositi valjkom. [Odgovor] [Otkaži odgovor] Andrey je napisao / la (a) 18. rujna 2011 u 12:13 pm Dyuf F 90 kupio prvu boju u ljeto 2010. pokriti padine nakon instalacije plastičnog prozora. Prodavač je trgovina građevinskog materijala u Lugansk (Ukrajina). Taj je izbor napravljen na preporuku prodajnog asistenta nakon mog zahtjeva da odaberete nešto pristojno za završetak prozora, koji će biti izložen svim nepovoljnim vremenskim uvjetima. Pridržavali se svih preporuka za pripremu površine i nastavili slikati. Sam radio samostalno, s običnom četkom, u kolovozu, tijekom vrućeg (preko 30 stupnjeva) suhog vremena. Zbog bijele boje završnog kitova, preskakanje nakon primjene prvog sloja teško je zamjetljivo. Skrivanje snage je lijepo, ali jedan sloj nije dovoljno - nakon potpunog sušenja i primjene drugog sloja, rezultat je izvrstan. Bezumnost i ugodna sjena bijele boje zadovoljit će najzahtjevniji ukus. Nakon godinu dana "iskorištavanja" F 90, ni boja niti prianjajuća čvrstoća nisu promijenjena, iako je površina podvrgnuta punoj vlažnosti zamrzavanjem i produljenom izlaganju izravnoj sunčevoj svjetlosti. Podnosi mokro čišćenje bez promjene svojstava. No, zaista je potrebno pohraniti na pozitivnu temperaturu - nakon smrzavanja, pretvara se u masu krda i nemoguće ga je koristiti.

Bojite recenzije

Grijanje vode Ariston Velis, recenzije
  • 1
  • 2
Kućanski aparati i elektronika Stasik *
  • 26 odgovora
  • 5.935 Pregleda
  • 6. srpnja 2013. - 01:21
  • Posljednji Poruka: Myata
Bosch alat, recenzije
  • 1
  • 2
Alat i oprema maloy3594
  • 18 odgovora
  • 1 841 Pregleda
  • 21. lipnja 2013. - 23:23
  • Posljednji Post: MakusTog
Laminat Ritter - kakve su recenzije?

Podovi i podovi AndreyL

  • 0 odgovora
  • 211 Pregleda
  • 19. lipnja 2013. - 08:36
  • Posljednji Post: AndreyL
Inženjerski odbor, recenzije

Podovi i podovi ilya_989

  • 13 odgovora
  • 2.109 Pregleda
  • 22. svibnja 2013. - 12:39
  • Posljednji Poruka: ilya_989

Boja ŚNIEŻKA ЕКО - otvori

boja

Plus: Super.

Nedostaci: Nema.

Pregled: Mišljenje graditelja. Svi znamo kako je lijepo gledati lijepu, glatku, čistu i čistu obojenu strop. Svaki vlasnik poduzetnika popravlja snove o tome, kao i svaki uobičajeni stručnjak koji obavlja takav posao. Tijekom moje građevinske prakse pokušao sam različite boje, ali moj konačni izbor bio je "Snowball IVF", ova boja ima dobru bujnu snagu, glavni parametar.

Snowball (Sniezka)

Pregled: Želim pohvaliti akrilnu emulziju za zidove i stropove poznatog proizvođača Sniezka. Ova emulzija ne uzrokuje alergijsku reakciju, ne treba ga razrijediti, u otvorenom obliku može stajati više od godinu dana, a ne gubi se. To kažem s povjerenjem jer već više od dvadeset godina radim kao slikar-umjetnik, a čim se pojavila na svjetskom tržištu građevinskih materijala i materijala za popravke, odlučila sam kupiti i probati njezinu kvalitetu. Ja ću reći da je kvaliteta izvrsna, zidovi nisu stropovi,... Dalje

Visoka kvaliteta!

Pluses: Dobra kvaliteta.

Nedostaci: Miris.

Pregled: Volio sam boju ŚNIEŻKA ECO jako puno u kvaliteti! kupili su ga nekoliko puta za završetak rada - dobro se i ravnomjerno uklapa, mijenja se sjena - postaje malo lakši, ali mislim da nije osobito kritično. Suši dovoljno brzo. Među minuses je miris.

Divna boja

Prednosti: Dostupan, otporan na vremenske uvjete za unutarnju i vanjsku primjenu.

Nedostaci: Nije pronađen.

Pregled: počeli su popravak. Hardver je savjetovao da isprobate ovu boju. Morali smo slikati stropove. Želim reći. Boja je božji dar. Zadovoljstvo je bojati se s ovom vodenom emulzijom. Kao prvo, to ne smrdi, drugo, njegova boja je snježnobijela kao i svježi snijeg, a godinama se ne mijenja: ne izblijedi, ne postaje žuta (to je već nakon 3 godine). Osim toga, boja se suši dovoljno brzo. Obojana površina je prekrivena filmom. Površina može biti obrisana... Sljedeća

Koja je najbolja boja za strop?

Domaćin, koji je racionalno prikladan za popravke, sada se pita kakva je stropna boja bolja, jer je raznolikost na policama trgovina nevjerojatna. Boja treba dobro oprati i "disati", izgledati prikladno i sakriti neujednačeno tlo, biti siguran.

Vrste boja za strop

Konvencionalno, najbolje stropne boje su podijeljene u nekoliko skupina. Iz vizualnih značajki ističu se:

  • mat boje. Smatra se najboljim rješenjem za stropove jer skriva male nedostatke u premazu;
  • sjajna stropna boja ima svijetlu sjaju, zbog čega će sve nejednakosti baze biti vidljive na oku. Iz tog razloga sjaj se koristi samo u prostranim prostorijama s pažljivo izravnavanom osnovnom površinom. Dakle, prikladna je sjajna gipsana stropna boja, ali samo ako su sve šavove između ploča glatko odstranjene;
  • polu-mat boje variraju u svjetlini svjetlina razinama, i može dodati više površine sjaja ili čak sakriti nepravilnosti.

Prema načinu čišćenja stropne emisije:

  • boje otporne na mehanička oštećenja (četke i suha tkanina);
  • boje koje se mogu prati pomoću posebnih stropova.

Vrste boja

Postoje razne vrste boja na tržištu, koje se razlikuju po njihovim karakteristikama:

  • boja na bazi vode. Za slikanje stropova, ova boja se najčešće koristi zbog svojih karakteristika: sigurnost za zdravlje (boju se razrjeđuje s vodom), otpornost na vatru i visoke temperature, te razne boje;
  • Akrilna stropna boja otporna je na vlagu i habanje, omogućuje vam pranje površine specijalnim kemijskim čišćenjem, ne izblijedi zbog ultraljubičastog izlaganja, zateže pukotine i razbijanje kitova, brzo se suši i gotovo nema mirisa. Može se zatamniti kada se osuši. Cijena akrila za strop je u srednjem cjenovnom rasponu;
  • silikatna boja često je obojeno mineralne površine, kao u sastavu tekućeg stakla. Ne primjenjuje se na polimerne premaze, ima relativno nisku elastičnost, ne zategne udare kitova. Prenosi plinove i paru, zbog onoga što se koristi u sobama s visokom vlagom;
  • Silikonska boja za strop smatra se jednim od najboljih: mješavina kombinira svojstva mineralnih i organskih materijala, ima veliku elastičnost i može zategnuti stisak čepa do širine 0,2 cm. Takva boja prolazi plinovima i parom, odbija vlagu, gotovo bez mirisa. Zbog svoje boje silikonske smole, imunitet je na gljivice i ima dug životni vijek. Nedostatak je visoki trošak;
  • Latex boja za strop savršeno se čisti, odbija vlažnost i dopušta prolaz pare, može se nanositi u tankom sloju. Njegov bitni nedostatak naziva se visoka cijena.

Kratak rad tehnologije s "vodenim"

Kupujući boju na bazi vode, kako s njom točno obojiti strop i bez mrlja? Slijedite kratku tehnologiju:

  • kupiti boju u potrebnom iznosu (prosječna potrošnja po 1 m2 vodene stropne boje je oko 250-300 grama kada se nanosi u dva sloja);
  • očistiti površinu stropa od starog premaza, ukloniti prljavštinu;
  • izravnati strop s kitom;
  • pokriti površinu s primerom;
  • primjenjuju se sastav, odabiru boju na bazi vode koja je bolja za strop u određenoj prostoriji.

Popularni brandovi i trošak njihovih proizvoda

Prodavači prodaje u trgovinama, dajući savjete o vrsti boja za strop je bolje, usredotočuje se na brošure od proizvođača i potražnje. Konačna odluka o tome što boje za strop kupiti, uzima homeowner na temelju radnih uvjeta prostora koji se popravljaju.

Poljski "Snowball"

Boja "Sniezka" Poljska proizvodnja ima sljedeće karakteristike:

  • zdravstvena sigurnost;
  • otpornost na trošenje;
  • dugi vijek trajanja;
  • visoka skloništa, tj. sposobnost svjetlosnih sjenki da se boje preko mraka;
  • sposobnost prolaska plinova i pare;
  • sposobnost da se jednako dobro pokaže na različitim površinama (premaz za premazivanje ravnomjerno pokriva i suhozid i žbuku, koji razbijaju šavove).

Na raspolaganju su hipoalergenske boje za dječje sobe u asortimanu - Disney miješa se lako čiste i ne šalju štetne tvari. Najniža cijena stropnih boja iz ove serije za Ultra Bel liniju - 10 litara ove boje će koštati vlasnika kuće, u prosjeku, jednu i pol tisuća rubalja.

Kreirano na bazi akrila, premaz se lako briše kad se mokro čišćenje, tako da se može očistiti samo suhom metodom. Na površini stropa ova boja stvara glatku i snježnu bjelinu mat površinu.

Još jedna boja s povećanom sigurnošću - "Snowball Eko": sastava ima visoku otpornost, ali nije namijenjena čestim pranjima, omogućuje prolazu plina i pare, stvara gustu prevlaku. Uglavnom izrađene u bijeloj boji.

Britanski dulux

Dulux stropna boja pripada vrhunskim materijalima i karakterizira velika brzina sušenja, jednostavnost primjene, bez oštrih mirisa, sposobnost za izravnavanje površine stropa i odbijanje vlage.

Najbolja stropna boja ovog proizvođača za dječju sobu je vodootporna mješavina srebrnih iona koji ubija bakterije i čisti zrak. U asortimanu proizvođača dulux stropna boja dulux vosak zauzima posebno mjesto - ovaj sastav s dodavanjem voska, koji omogućuje dobro očišćenu obojenu površinu.

Općenito, mješavine dulux imaju sljedeće prednosti nad konkurentima:

  • sigurnost za zdravlje djece i odraslih;
  • jednostavnost rada s materijalom;
  • brzo sušenje smjese i odsutnost jakog mirisa;
  • gustoća i čvrstoća premaza;
  • mogućnost pranja stropa;
  • dugi vijek trajanja.

Finski Tikkurila

Na pitanje o najboljoj boji za strop, obično se nazivaju proizvođači - Tikkurila boje: oni se razlikuju po svijetlim bojama, izvrsnom premazu bilo koje osnove, trajnosti i uniformnosti nanesenog premaza, jednostavnosti rada.

Kako odabrati vodenu stropnu boju iz opcija finskog proizvođača:

  • za neujednačene osnove, odaberite sastav s povećanom bezizlaznosti;
  • za slikanje stropova kupaonice, odaberite smjesu s antibakterijskom komponentom u sastavu;
  • hipoalergenska boja pogodna je za dječje sobe.

Značajni nedostatak ove stropne boje na bazi vode je cijena: kupka boja košta kupca između 300 rubalja i 2 tisuće rubalja.

Usporedni trošak boja i radova

Cijena i potrošnja boje na bazi vode za strop Snowball Eko iznosi 270 grama po kvadratnom metru. po cijeni od 10-litarskog paketa u jednoj i pol tisuća rubalja. Otprilike isti trošak i druge vrste ovog sastava.

Možete kupiti dulux stropnu boju na bazi vode po cijeni od deset litara boje za 6-7 tisuća rubalja. Finska stropna boja tikkurila koja je bolja i dobra u izvedbi i po cijeni, kupac može kupiti u prosjeku za petnaest stotina rubalja.

Koliko je slikanje stropa s bojama na bazi vode - cijena rada varira ovisno o broju povezanih usluga: majstori će zauzimati 200-300 rubalja po četvornom metru za jednostavno slikanje. rad, za punjenje i uklanjanje starih premaza cijena se postavlja zasebno.

Kakva boja za strop, prema stručnjacima, bit će bolje objašnjena u video:

Proces slikanja stropa s Snowball - vrsta boja

S početkom proljeća, mnogi odluče nadograditi svoje domove. Neki izvršavaju veliku remont, a drugi, odluče jednostavno prekriti pozadinu i ažurirati strop. Ovaj rad uopće nije težak i neće zahtijevati mnogo napora, osim ako strop nije ni i nema značajne mane.

Sve je jednostavno, da se ukloni mini nedostatke, ako ih ima, da ih polirati i premazati, a nakon toga slikati površinu bojom. Velika mogućnost bi bila boja "snijeg". I kako obojiti strop s grudima za snijega, ako to uopće nije novo, ima puno nedostataka i štoviše, oslikana je vapnom, mi ćemo pogledati ovaj članak.

Pozitivna strana boje "snijeg"

Proizvođač snježnih kuglica brine se o tome da se njihovi oblogi zahtijevaju i da su karakterizirani s najboljom stranom.

Stoga, stvaranje boja, brine se da se njihovi materijali mogu nanijeti na različite strukturne površine. Uz drvo, željezo i beton, snijeg se može obojiti stropovima. I kako obojiti stropnu snježnu loptu, smatramo nešto nižim.

• Boje su ekološki prihvatljive.

• Politika cijena na odgovarajućoj razini u skladu s kvalitetom robe.

• Dječje područje, čiji je cilj prostorije za djecu, spavaće sobe, školu i predškolske ustanove.

• Svi proizvodi imaju certifikate kvalitete izdane u Europi.

• Uz bijele i pastelne boje na kojima se proizvodi proizvodnja, proizvodi se veliki raspon drugih boja.

• Rad s grudima za snijega prilično je jednostavan.

Priprema strop za slikarstvo

Prije nego što obojite strop s grudima za snijega, trebali biste pripremiti svoju površinu za taj proces. Odmah zamijetimo da je nemoguće nanositi boju na sloj vapna, tako da biste uklonili cijelu prevlaku sa stropa. Da biste to učinili brzo, morate slijediti određenu tehnologiju.

• Izvadimo sav namještaj iz sobe i pokrivamo pod polietilenom.

• Uporabom raspršivača nanesite toplom vodom na strop. Kako bi postupak bio brži, podijelite površinu stropa u 6 zona. Isprati prvi dio s puno vode, a nakon 20 minuta, ponovite postupak na prvom dijelu, a također zgrabite drugu.

Nakon sljedećih 20 minuta opet možete navodnjavati drugu zonu, a treći početak. Dok vlažna područja otkisyut, početi uklanjanje vapna s prvog mjesta. Prema ovoj shemi, očistimo cijeli strop.

• Prepustite preostala područja spužvom i vodom. Sad se naš strop pojavio pred nama u izvornom obliku.

• Ostavite da se površine osuše i nanesite temeljni premaz istog branda kao i "snježna loptica" na njemu.

• Sljedeći korak je stvrdnjavanje na stropnoj površini s početnom smjesom. Nanosi se tankim slojem pomoću lopatice.

• Nakon što se kruta osuši, obrišite površinu medijernim papirom i ponovo nanesite sloj kita, tek završavajući. Kada se suši, brišemo strop s finim mrljama.

• Završna faza pripreme prije slikanja je temeljnica.

Boja strop "snijega"

Slikanje stropa nije težak proces i ako je pripremni rad pravilno izveden, tada bi rezultat trebao biti visokokvalitetni stropni platno.

Ali prije nego što obojite strop s grudima snijega, treba ga razrijediti vodom do željene dosljednosti. Boja strop trebala biti u tri sloja. Prvi je postavljen duž širine prostorije, drugi, duž svoje dužine.

Posljednji sloj trebao biti oslikan od prozora do vrata, pružit će priliku za blokiranje svih nedostataka i neće naglasiti prostore. Nakon svake slikarske površine strop trebalo bi osušiti. Nemojte slikati preko površine koja još nije sušena, inače se premaz može prianjati na valjak i pasti.

Savjeti za slijediti

• Pridržavajte se temperature na kojoj se može provesti slikanje.

• Boja treba nanijeti samo nakon osušenog premaza.

• Slikarstvo proizvedeno u tri sloja.

• Prilikom slikanja stropa valjkom, držite ga četkom za bojanje teško dostupnih područja.

• Pokretanje slikanja jedan sloj ne bi trebao biti prekinut. Potrebno je slikati do kraja, inače će se boja na suhim površinama i nadslošeni mokri sloj istaknuti.

• Za sušenje strop treba u prirodnim uvjetima, bez grijanja i propuha.

Slikanje stropa s Snowball, brzo, ekonomično i učinkovito

Najlakši i najjeftiniji način za ukrašavanje stropova je zavarivanje ili slikanje strop s grudima snijega. Ova metoda ne zahtijeva posebne vještine i stoga je popularna.

Ako želite obojiti strop visokokvalitetnom bojom za razumni novac, onda je ovo boja za strop "Sniezka". Boja proizvodi poljska tvornica za bojenje i lakiranje tvrtke Snowball dioničko društvo. Već nekoliko godina ova tvornica iz malog privatnog poduzeća pretvorila se u poduzeće koje pripada vodećoj skupini poljskih proizvođača boja i lakova.

Prednost proizvoda "Snowball"

Raznolikost boja

Prije slikanja strop morate znati neke značajke različitih vrsta boja. Uostalom, za različite sobe trebaju različite boje, na primjer, u kupaonici, gdje je visoka vlažnost, boja nije pogodna za suhu sobu.

Boje se temelje na ulju, smoli ili laku od lanenog sjemena, pa čak i vode i emulzija. Svojstva boje ovise o vezivima i pigmentima za bojanje u sastavu.

Akril, lateks, silikon, silikatne boje su vrlo popularne, jer nakon nanošenja vode na površinu, isparavaju i postaju kontinuirani sloj (vidi: Slikanje stropa s akrilnom bojom: značajke i detaljne upute)

Akrilne boje su otporne na onečišćenje, ali imaju slabu paroroznost, pa je bolje da ih ne koristite u sobama visoke vlažnosti. Preporučuje se da ih slikate samo 2 puta, što je dovoljno za boju da stvori čvrstu površinu.

Ali silikati boje, naprotiv, dobro prolaze vlagu, a strop kao da "diše". Ali prije upotrebe bolje je premazati površinu stropa silikatnom smjesom. Takve boje nisu elastične, ali ne dopuštaju razvoj mikroorganizama.

Silikonske boje su skupe, to je vjerojatno jedina stvar koju nemaju bogatstvo. Silikonske boje često se miješaju sa silikatnim i lateksnim bojama kako bi poboljšale njihovu kvalitetu. Imaju visoku propusnost pare i one su antiseptik.

Savjet: kupite boju bez obzira na količinu limenke. Trebao bi razmotriti njegovu potrošnju za slikanje 1 m2. Ovo svojstvo zove se neprozirnost. Tako ćete uštedjeti novac i ne kupiti previše.

Boje "Snowball"

Proizvodi poljske tvrtke "Snowball" dostupni su za bilo koju površinu. Boja za strop Snowball se pokazao dobro u slikanju površina za beton, žbuku, žbuku, karton, drvo itd. Među rasponom proizvoda nalazi se posebna serija za dječje sobe, a to je Disneyova serija. Ono razlikuje hipoalergijski sastav, pa čak ni u suhom stanju ne emitira štetne tvari.

Boja tvrtke "Snowball" - zbog svoje ekološke prijateljstva, može se koristiti za medicinske i dječje skrbi objekata. Uostalom, sastav boja ispunjava međunarodne standarde, a to ukazuje na njihov visok stupanj sigurnosti. Snježna boja za strop ima posebne komponente u svom sastavu koji povećavaju čistoću okoliša, što ga čini što je moguće sigurnijom, posebno u seriji "Snowball Eco" (Sniezka EKO).

Boja osnovnih boja vodenih boja je bijela, ali uvijek postoji mogućnost da se zatamne u pravoj sjeni, ali možete kupiti i gotove boje. Zatvaranje stropa sa snijegom ugodno će vas iznenaditi izvrsnim izgledom premaza (pogledajte Kako obojiti strop bojama na bazi vode: postupak, suptilnosti procesa i korisni savjeti)

Evo još jedne prednosti boja, naravno, jednostavnost skrbi nakon slikanja. Slikani stropovi ne zahtijevaju posebnu pažnju od vas, oni ostaju praktični i vrlo funkcionalni.

Slikanje stropa

Priprema strop za slikarstvo

Kako obojiti strop Snowball? Za bojanje stropa trebali bi nabaviti potrebne alate za popravak:

  • Valjak s dugom ručkom, uvijek novo, idealno - krzno;
  • Ladica za boju - podignuti ispod valjka;
  • Četka za slikanje nedostupnih mjesta:
  • Sama boja.

Obratite pažnju! Za slikanje stropa, možete koristiti pištolj za prskanje. Ali najbolje od svega - valjak, ne daje mrlje na površinama, boja postaje ravnomjernija.

Slikarski alati.

Najvažnija stvar prije slikanja stropa je temeljita priprema. Uostalom, slikanje ili bijeljenje neće sakriti nedostatke stropova. Dakle, kako slikati strop s Snowball, za početak:

  • Ako postoje stari premazi, morate ih ukloniti;
  • Ako postoje pukotine i nepravilnosti, trebaju biti ožbukani;
  • Zatim, naravno, cijela tehnologija obrade površine prije popravljanja stropa. Nakon stvrdnjavanja - ukloniti i temeljiti.
  • Ako je strop nova, potrebno ju je očistiti od prašine i prljavštine;
  • Zatim operite i osušite strop.
  • Poslije napunjene. Uostalom, temeljni premaz će pomoći bojama da bolje leže na površini (vidi: Moram li premazati strop prije slikanja: različite vrste površina)

Prije uporabe, boju treba dobro miješati. Ona, naravno, ide na prodaju spremna za upotrebu, ali ponekad dolazi do zadebljanja proizvoda.

Savjet: nije potrebno bojiti strop bijelo. Uostalom, uz pomoć višebojnih nijansi možete učiniti da je strop zanimljiviji. Pa ipak, boja stropa može biti ista kao i svaki dio unutrašnjosti.

Proces slikanja

Započnimo. Slikanje stropa s Snowballom nije uopće naporan proces, ali neka se pravila slijede prilikom slikanja:

  • Preporuča se da se sav posao izvodi na sobnoj temperaturi nižoj od +5 o C, uz poštivanje sigurnosnih mjera;
  • Ako nanosite boju na svježe žbukane površine, bolje je izdržati cijelo vrijeme sušenja, a tek onda napraviti sliku;
  • Boja se primjenjuje u 2-3 sloja, ali svakako pričekajte da se prethodni sloj osuši prije slikanja sljedećeg;
  • Možete bojiti četkom, valjakom ili raspršivačem iz pištolja za prskanje. Ali u svakom slučaju potrebno je kontrolirati dosljednost boje.

Sada možete nastaviti s procesom slikanja.

  • Ulijte boju u našu kuhanu kupku. Ako je boja debela, onda je bolje lagano razrijediti do prihvatljive konzistencije i dobro izmiješati. U tu svrhu prikladnu bušilicu s malom mlaznicom.
  • Zatim obojite perimetru stropa četkom, 2 puta bolje, naravno, da se boje preko svega. Ova će nam tehnika pomoći da izbjegnemo kontakt valjka sa zidovima i da slikaš nedostupna mjesta.
  • Zatim zakucajte valjak u kadi i lagano iscijedite. Nanesite 1. sloj boje na strop, ali glavna stvar je da se ne žuri. Bolje je primijeniti boju koja nije u 1. sloju, već u dva do tri puta. Ova slika će ostati još bolja i duža.

Savjet: najbolje je nanijeti posljednji sloj boje čistim, neiskorištenim valjkom tako da ravnomjerno pokrije cijelu površinu.

Bolje je početi slikati iz prozora, a zatim postupno ući duboko u sobu.

Nanesite prvi sloj boje, a drugi - uz sunčane zrake. Kako bi izbjegli trake na stropu, bolje je nanijeti boju W-oblikovanim pokretom. Nakon što se na valjku ne ostavi boja, oni mogu hodati već oslikanom površinom kako bi uklonili višak boje.

No, trljati obojene površine suhim valjkom ne vrijedi, na površini stropa može stvoriti ružne pruge, a sloj boje će biti heterogen.

Kako biste izbjegli prelijepe boje, pazite da uvijek postoji otprilike isti iznos na valjku. Da biste to učinili, često je potrebno umočiti u kadu bojom i pažljivo ga izvaditi na posebnom rubu u kadi, uzimajući osloboditi od viška boje.

Ako želite lakše očistiti kupelj sa boje nakon završetka rada, možete prekriti njezinu unutarnju površinu filmom i omotati rubove iza bočnih strana kupke i popraviti ga s trakom. A kad je sve slikarstvo na stropu dovršeno, uklonite foliju bojom, a spremnik ostaje čist.

Savjet: Nakon što ste obojali strop, ako se prozori okrenu prema sunčanoj strani, trebate ih zasjeniti. Nemojte dopustiti skice u sobi ili pokušati ubrzati postupak sušenja pomoću uređaja za grijanje. U tom slučaju boja se može opteretiti i odmaknuti od površine.

Na temelju materijala na web mjestu: http://potolokspec.ru

Paint Snowball jednostavan za korištenje. Posebne vještine za slikanje nisu potrebne.

Snijeg je jeftina, ali vrlo kvalitetna boja, proizvedena u Poljskoj. Brzo se suši i nema oštar osebujni miris. Tvrtka Paint tvrtka Snowball ima sljedeće prednosti nad ostalim bojama:

Za slikanje valjak je bolji jer ne daje mrlje, a boja ravnomjerno pada.

Najprije morate pripremiti oslikanu površinu. Da biste to učinili, učinite sljedeće:

Budite sigurni da se šanite prije uporabe i dobro promiješajte boju.

Da bi se postigao značajan rezultat na kraju, potrebno je slijediti sljedeća jednostavna pravila pri bojanju snijega:

A sada sam postupak bojanja:

Treba imati na umu da proces slikanja stropova s ​​bojama snijega ne razlikuje se od primjene druge boje. Ovdje je najvažnije da se pridržavate slikarske tehnologije i slijedite upute.

Bilo kakve popravke treba početi s stropa.

Slikanje stropa je konačna faza dorade koja utječe na savršen izgled interijera u cijeloj perspektivi.

Da bi se dobila kvalitetna i ravnomjerna struktura stropova, na kojoj se mrlje, mrlje i mrlje neće moći vidjeti, treba slijediti osnovna pravila i tehnologije primijenjene u poslovanju boja.

Stropovi su najvidljiviji dio unutrašnjosti koji privlači pažnju.

Na njima čak i najmanji nedostatci izgledaju katastrofalno.

Ukupni dojam i izgled interijera ovisi o kvaliteti slike.

Da biste stvorili savršeno glatku i jednoliku strukturu s ugodnom bojom, trebali biste upotrijebiti posebne alate i visoke kvalitete sastava za bojanje.

Odabir alata i materijala za slikarske radove

Za primjenu visokokvalitetnog završetka stropova koji prekriva glavni alat je valjak - cilindrična mlaznica, koja se okreće oko svoje osi.

Na njemu se nanosi boja i valjane na površinu koja se obrađuje, stvarajući tanki i ravni sloj.

Široki valjak omogućuje snimanje velikog prostora obojane površine, što uvelike utječe na brzinu slikanja.

Osim toga, za slikanje stropa potrebnih alata:

  • korak-ljestve ili dugu ručku za valjak;
  • plastična posuda za nanošenje boje i valjka za spin;
  • mala četka za slikanje teško dostupnih područja;
  • posebnu masku za zaštitu zidova.

U početku su na bazi stropne površine korištene mineralne boje na bazi vapna.

Međutim, ova završna obrada ima značajan nedostatak - krhkost premaza.

Najčešći slikarski materijali su boje za emulziju na bazi vode.

Vodena emulzija boja je vodena smjesa polimera, čija upotreba ima mnoge prednosti.

Kada se primjenjuje na poroznoj podlozi, stvara neuobičajeno stabilan i učinkovit sloj.

Prekomjerna vlaga se djelomično apsorbira u supstrat i isparava.

To čini tanki polimerni film koji ima snagu i prozračnost.

Ova boja ima jedinstvenu matsku strukturu, a upotreba organskih boja omogućuje stvaranje široke palete boja.

Kako obojiti strop s valjkom

Strop pripremljen za slikanje je veliki, prostorni prostor s mikroporoznom strukturom.

Da bi se nakon bojenja postigla uniformna matirana ili sjajna površina, poželjno je koristiti valjak za slikanje.

Ponekad u ove svrhe koristite raspršivač ili pištolj za prskanje.

Međutim, ove završetke su prilično prljave i ne jamče jednoliku boju.

Da biste pravilno obojali strop valjkom, morate pripremiti pripremni rad.

Kako ne bi zamrljali površine koje se ne mogu obojiti, treba ih zaštititi papirom ili polietilenom.

Tanke sekcije su zaglavljene s vrpcom za maskiranje.

Da biste dobili savršeno ravnomjerni sloj, boju se mora nanositi na prethodno očišćenu prašinu i nagnutu stropu.

Svi radovi na ukrašavanju stropnih konstrukcija trebali bi se obavljati tijekom dana s prirodnim svjetlom.

Kako bojiti bojom na bazi vode

Ispravna tehnika slikanja bilo koje površine sa slikarskim sastavima na bazi vode uključuje obvezno korištenje primera.

Bez nanošenja mješavine premaza, boja se prebrzo apsorbira u površinu koja će biti obojana.

Što onda dovodi do činjenice da se boja počinje ispucati i raspasti pod utjecajem vanjskih čimbenika.

Da biste dobili savršeni pokrov stropova nakon popravka, trebali biste odabrati pravu vrstu boje i pridržavati se osnovnih slikarskih tehnologija.

Za pravilnu primjenu boje na bazi vode, rad treba započeti kutnim zglobovima stropova i zidova.

Više o trošku lateks boje za strop.

Na pozadini na stropu pročitajte vezu. Povijest stvaranja, vrste, foto galerija.

Kako napraviti strop u drvenoj kući, možete naći ovdje. Na projektiranje stropa, komponenti i materijali za paru, vodonepropusnost i izolaciju.

Da biste to učinili, zalijepite oko cijelog opsega stropne strukture četkom.

Širina trake od tri do četiri centimetra omogućit će vam stvaranje jedinstvenog sloja na mjestima gdje je teško prodrijeti u valjak.

Glavna površina stropa oslikana je valjkom.

Ovo je prilično učinkovit alat za bojanje velikih površina.

Široki valjak s dugom i mekom čekićom trebao bi se upotrijebiti za ispunjavanje žbuke porozne strukture stropne strukture što je više moguće.

Neophodno je nanositi boju brzo, u nekoliko slojeva, s različitim smjerovima bojanja.

Svaki novi sloj nanosi se samo nakon prirodnog sušenja prethodnog.

Ovisno o namjeni prostora u kojem se vrše popravci, treba odabrati boju na bazi vode.

Postoji nekoliko vrsta sastava za bojanje:

  • akril - otporan na prljavštinu, otporan na vlagu, nepropustan za pare;
  • silikon - otporan na habanje, brzo sušenje;
  • silikat - otporan na vremenske uvjete, izdržljiv, antiseptik.

Među mnogim proizvođačima boja i lakova, najprodavaniji su proizvodi poljske proizvodne tvrtke Snezka.

Boje "Snowball": karakterističan

Proizvodi vodećeg proizvođača boja i lakova tvrtke "Snowball" dostupni su u širokom rasponu za sve površine.

Ova boja može se nanositi na beton, žbuku, suhozidom, drvom.

Svi proizvodi postrojenja proizvedeni su u skladu s europskim standardima zaštite okoliša i međunarodnim standardima.

Glavne karakteristike boje "Snowball" su:

  • trajnost i otpornost na habanje;
  • dugi vijek trajanja;
  • dobro prianjanje i brzo sušenje;
  • slobodan prodor zraka i pare;
  • ekološka čistoća i apsolutna sigurnost;
  • prihvatljiva politika cijena.

Sve površine oslikane "Snowball" izgledaju savršene i nenadmašne.

Sastavi za bojanje za stropove dostupni su na vodi ili akrilnoj bazi.

Postoji nekoliko serija boja koje se malo razlikuju po sastavu i svrsi.

Dakle, serija Disney, namijenjena uređenju dječjih soba, apsolutno je ekološki prihvatljiva, ne uzrokuje alergijske reakcije, izgleda sjajno i ne zahtijeva posebnu njegu.

Održiva i prozračna serija "Snowball Eco" posebno je zahtjevna.

Ova boja je predstavljena u prosječnom rasponu cijena i omogućuje vam stvaranje jedinstveno glatkih i funkcionalnih stropova koji se lako čiste i ne emitiraju štetne tvari.

Boja stropnih boja je bijela.

Ako dizajn soba zahtijeva korištenje drugih nijansi, možete kupiti gotovu boju u boji ili boju s bojom dodavanjem posebne organske boje.

Treba uzeti u obzir potrebnu količinu boje za sve faze dorade.

Ako kompozicija u boji nije dovoljna, pogodite udio boje i dobivajte potpuno identičan ton ne dobivate uvijek.

Prilikom dodavanja boje boja treba temeljito miješati do homogene mase.

Preporučljivo je upotrijebiti miješalicu ili bušilicu s posebnom mlaznicom.

Slikanje strop "Snowball"

Slikanje stropnih struktura je prilično naporan proces.

Kako bi pravilno slikali strop "Snowball", trebali biste slijediti osnovne tehnološke metode:

  • optimalna temperatura u sobi ne smije biti ispod pet stupnjeva;
  • boju treba nanositi tek nakon što se sušena žbukana površina;
  • sastav boji se mora nanositi u dva ili tri sloja okomito;
  • kontrolirati konzistenciju i višak boje na valjku;
  • Nemojte koristiti skice ili grijače kako biste brzo osušili boju.

Priprema površine

Da biste pripremili strop za slikanje, trebali biste ukloniti staru obradu i pažljivo poravnati slojeve, ukloniti ih čeličnom lopaticom.

Nakon toga, površina je pažljivo nanesena s penetrirajućim premazom s velikim četkom ili valjkom.

Ako su prisutne duboke udubine, one su natopljene četkom.

Ako na površini postoje gljivične lezije, treba ih tretirati s posebnim antisepticima, jer će nakon obojenja problem ponovno pojaviti i na stropu nastupiti tamne mrlje.

Nakon što se tlo isušuje, nedostatci se izravnavaju pomoću kita.

Zatim su očvrsnuta područja tretirana posebnom mrežom - prvo grubo, a zatim precizno obrađena, a zatim ponovno obrađena s primerom, što poboljšava prianjanje žbuke na betonsku površinu.

Nakon što se apsorbira prajmer, strop može biti obojan.

Proces slikanja

Počevši slikati strop, potrebno je napuniti poseban plastični spremnik s pripremljenom bojom.

Valjka je uronjena u njega, zakrenuta da ravnomjerno zasiti sastav boje, a zatim lagano valjane preko rebrenog nagnutog zida za uklanjanje viška boje.

Potrebno je početi slikati iz prozora, paralelno sa sunčevim svjetlom.

Kako bi se izbjegle pruge, nanosi se boja kretnjama u obliku slova W.

Potrebno je osigurati ravnomjerni sloj boje.

Boja cijela površina treba biti u jednom koraku.

Sljedeći sloj se nanosi okomito na prethodno, nakon prirodnog sušenja.

Video o pravilnom slikanju stropova:

Ako se promatraju sva ova pravila, strop obojen s vodenom emulzijskom bojom bit će lijep dodatak bilo kojem interijeru i dugo će oduševiti savršenom bjelinom i nenadmašnim dekorom.

Poput ovog članka? Podijelite s prijateljima u društvenim mrežama:

  • www.domikraski.ru
  • fix-builder.ru
  • www.bolshoyvopros.ru
  • potolokmentor.ru

Nema sličnih postova, ali ima još zanimljivih.